Iranas toliau eksportuos naftą, nepaisydamas JAV veiksmų, sako aukščiausiasis lyderis

Teheranas toliau eksportuos naftą, vadovaudamasis į savo nacionaliniais interesais, nepaisant JAV daromo spaudimo, trečiadienį pareiškė Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei.

„Amerikiečiai nepasieks savo tikslo... Eksportuosime naftą, kiek mums reikalinga ir kiek esame suplanavę“, – A. Khamanei citavo naujienų agentūra „Mehr“. <br>AFP/Scanpix nuotr.
„Amerikiečiai nepasieks savo tikslo... Eksportuosime naftą, kiek mums reikalinga ir kiek esame suplanavę“, – A. Khamanei citavo naujienų agentūra „Mehr“. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 1:43 PM

„Amerikiečiai nepasieks savo tikslo... Eksportuosime naftą, kiek mums reikalinga ir kiek esame suplanavę“, – A. Khamanei citavo naujienų agentūra „Mehr“.

„Jie [JAV] mano, kad užblokavo mūsų naftos eksportą, bet mūsų didi liaudis ir vyriausybė kartu nušluos visas kliūtis“, – teigė jis.

Jungtinės Valstijos pirmadienį paskelbė, kad sieks visiškai užblokuoti Irano naftos eksportą, todėl nuo gegužės 2-osios nebetaikys išlygų dėl sankcijų nevykdymo tokioms šalims kaip Indija, Kinija, Pietų Korėja ir Turkija, šiuo metu perkančias iranietišką naftą.

Tokiu būdu siekiama užgniaužti pagrindinį Teherano pajamų šaltinį ir padidinti sankcijų spaudimą vadovaujant JAV prezidentui Donaldui Trumpui, išvedusiam savo šalį iš 2015 metų tarptautinio susitarimo, kuriuo siekta suvaržyti Irano branduolinę programą.

Ruošdamosi tokiam Jungtinių Valstijų žingsniui Graikija, Italija ir Taivanas jau liovėsi pirkti Irano naftą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.