GRAWE jau 191 metus stovi kliento pusėje

Jau ne vienus metus įvairios organizacijos ir ekspertai siunčia įspėjimus, kad šalies gyventojai artėja prie pensinės duobės, kai ateityje planuojamos išmokos bus gerokai mažesnės nei dabartinis uždarbis. Tačiau ir tokiu atveju yra tinkamų išeičių.

 Grace esančią kompanijos GRAWE generalinės direkcijos būstinę 1895 metais atidarė Austrijos-Vengrijos imperatorius Pranciškus Juozapas I.
 Grace esančią kompanijos GRAWE generalinės direkcijos būstinę 1895 metais atidarė Austrijos-Vengrijos imperatorius Pranciškus Juozapas I.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 11:22 AM

Ši tema dabar tampa vis karštesnė, nes prognozuojama, kad mūsų šalyje darbingo amžiaus žmonių ir pensininkų santykis smarkiai augs pastarųjų naudai. Vakarų Europos šalyse pensiją apibūdinanti formulė yra 45–65–80, kuri reiškia, kad žmogus, sulaukęs 65 metų ir turintis 45 metų darbo stažą, gaus apie 80 proc. savo anksčiau uždirbamų pajamų. Lietuvoje šis procentas yra gerokai mažesnis. Tad gyventojai individualią pensijos dalį turi neišvengiamai sukurti patys.

Filosofija. Viena seniausių Austrijos draudimo kompanijų „Grazer Wechselseitige Verscherung AG“ (GRAWE), jau 14 metų sėkmingai veikianti Lietuvoje, turi savitą požiūrį į tai, ko reikia klientui. Pirmoje vietoje yra kapitalo saugumas ir garantijos. Šį požiūrį iš dalies nulėmė ilgametė kompanijos istorija.

1828 metais, kai Austrijos monarcho brolis erchercogas Johanas įkūrė bendriją, tapusią šiandieninės kompanijos GRAWE pagrindu, jis siekė užtikrinti gyventojų gerovę ir saugumą. Tuo metu bendrija vadovavosi tarpusavio pagalbos principu ir teikė apsaugą nuo gaisrų. Ši fundamentali idėja turėjo svarbią socialinę-ekonominę reikšmę Austrijos regionui, kuriame įsikūrusi GRAWE, ir padėjo kompanijai tapti neatsiejama jo gyvenimo dalimi. Šiandien GRAWE veikimo principas išliko nepakitęs: kliento interesai – pirmiausia.

Praėjus 191 metams nuo GRAWE įkūrimo įmonė įtvirtino savo poziciją ne tik draudimo, bet ir bankų bei nekilnojamojo turto srityse, teikia savo paslaugas visoje Vidurio ir Rytų Europoje.

Įvertinimai. Austrijoje GRAWE – ne tik viena didžiausių, bet ir pati turtingiausia draudimo kompanija, gerbiama ir rekomenduojama pačių klientų. Net 11 kartų per pastaruosius 12 metų kompanija buvo pagerbta apdovanojimais „Recommender Award“ kaip labiausiai rekomenduojama klientų.

Dėl savo vertybių, finansinio stabilumo, užtikrintos politikos ir lankstumo GRAWE lieka ištikima savo klientams ir nepriklausoma nuo rinkos pokyčių. Inovacijos ir nuolatinis paslaugų tobulinimas leidžia jai eiti koja kojon su naujovėmis, o kai kada net būti jų priekyje. Būtent taip galima apibūdinti GRAWE: ištikima tradicijoms, atvira naujovėms.

Programos. Lietuvoje jau keletą metų ypač populiari GRAWE siūloma programa „Elite“ su metine įmoka nuo 300 eurų, skirta kapitalui sukaupti, tačiau kartu suteikianti ir gyvybės draudimą, ir apsaugą nuo 20 kritinių ligų. Vienas didžiausių „Elite“ privalumų – nemokamai suteikiama apsauga nuo vienuolikos kritinių ligų visiems draudėjo vaikams nuo 3 iki 18 metų.

Vis dažniau Lietuvos gyventojai renkasi GRAWE siūlomą lanksčią kaupiamąją programą „Flex“, atsiradusią pernai. Ji suteikia galimybę nuo penktų sutarties galiojimo metų pasiimti atitinkamą sumą. Tai galima daryti net iki 8 kartų per visą poliso galiojimo laiką.

Ši programa ypač sulaukė populiarumo tarp jaunų žmonių, kurie nenumatytais gyvenimo atvejais galės pasinaudoti savo sukauptu kapitalu nenutraukdami sutarties. Ši programa – itin saugi ir patraukli nemėgstantiems rizikuoti.

Tiems, kuriems didelės grąžos tikimybė svarbesnė nei saugus kaupimas, siūloma investicinio gyvybės draudimo programa „Secure“. Su metiniu įnašu nuo 600 eurų arba vienkartiniu įnašu nuo 3000 eurų klientai dalyvauja pasirinktame kompanijos investiciniame fonde ir turi galimybę gauti metinę grąžą, priklausančią nuo fondo investavimo rezultatų.

Kaip rodo patirtis, ilgalaikė metinė grąža sudaro nuo 3 procentų konservatyviame iki 5 procentų rizikingesniame fonde. Didesnė ir mažesnė grąža čia taip pat galima.

Norintiems įdėti vienkartinį įnašą ilgesniam laikui (mažiausiai 10 metų) ir naudotis visais GRAWE teikiamais privalumais kompanija siūlo programą „Unique“. Investuojama suma perkeliama į klasikinį draudimo fondą, paprastai sudarytą iš obligacijų, nekilnojamojo turto, akcijų ir paskolų.

Be garantuotų išmokų, skaičiuojamos ir papildomos, gaunamos kaip metinio pelno dalis, todėl galutinė išmoka priklauso nuo ilgalaikio augimo kapitalo rinkose.

Sukauptą kapitalą taip pat galima perkelti į programą „Pension“ su anuitetais – sukaupta suma investuojama toliau, o draudėjas gauna reguliarias išmokas pasirinktu dažnumu.

Neįprasta ir ypač patrauklu tai, kad yra galimybė pasirinkti išmokas ne tik ribotą laikotarpį (10 arba 15 metų), bet ir visam gyvenimui. Šią programą su anuitetais galima įsigyti nuo 30 iki 75 metų ir turint ne mažesnį nei 3000 eurų vienkartinį įnašą.

Šiuo metu GRAWE Lietuvoje siūlo 9 skirtingas programas, skirtas finansiniam aprūpinimui.

Esminis kaupimo privalumas – tai savalaikis pinigų išsaugojimas, patikimas įdėjimas ir nuosavo kapitalo padidinimas. Kiekvienas žmogus yra unikalus, todėl itin svarbu kiekvienam parinkti patikimą finansinio aprūpinimo būdą pagal kiekvieno individualias galimybes bei pageidavimus.

Apie GRAWE programas Lietuvoje informaciją teikia ir konsultuoja „Eurolife Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.