Investuoja į klientui padedančias inovacijas

„UniCredit Leasing“ – didžiausia lizingo bendrovė Europoje ir vienos didžiausių žemyne italų bankininkystės paslaugų grupės „UniCredit“ dalis. Lietuvoje šios įmonės specialistai jau beveik aštuonerius metus padeda priimti racionalius finansavimo sprendimus tiek mažesnėms, tiek gerai žinomoms tarptautinėms kompanijoms ir privatiems klientams.

 „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius L.Belickas pasakojo, kad nauja elektroninė platforma leidžia klientams ne tik įvertinti savo galimybes ir pirkinio kainą, bet ir jį įsigyti.
 „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius L.Belickas pasakojo, kad nauja elektroninė platforma leidžia klientams ne tik įvertinti savo galimybes ir pirkinio kainą, bet ir jį įsigyti.
 „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius L.Belickas pasakojo, kad nauja elektroninė platforma leidžia klientams ne tik įvertinti savo galimybes ir pirkinio kainą, bet ir jį įsigyti.
 „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius L.Belickas pasakojo, kad nauja elektroninė platforma leidžia klientams ne tik įvertinti savo galimybes ir pirkinio kainą, bet ir jį įsigyti.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 8:28 AM

Neseniai „UniCredit Leasing“ pristatė Lietuvoje analogų neturinčią elektroninę platformą, kuria naudojantis gauti lizingo finansavimą dabar dar paprasčiau.

Būna ten, kur yra klientas

2011-aisiais į Lietuvos rinką įžengę „UniCredit Leasing“ buvo labiau žinomi kaip lankstūs smulkiojo ir vidutinio dydžio įmonių finansuotojai, tačiau šiandien jų klientų sąrašuose – jau ne vienos stambios tarptautinės kompanijos pavadinimas.

„UniCredit Leasing“ valdybos narys, Lietuvos filialo generalinis direktorius, verslo plėtros vadovas Baltijos šalyse Laimonas Belickas teigė, kad jų bendrovės lizingo portfelis praėjusiais metais viršijo įspūdingą 350 mln. eurų ribą.

„Mums tai išties išskirtiniai metai. Augome 2,5 karto, kai lizingo rinka mūsų šalyje didėjo apie 12 proc.“, – pabrėžė L.Belickas.

Jis įsitikinęs, kad „UniCredit Leasing“ stiprybė ir išskirtinumas – specializacija, leidžianti patarti ir rasti finansiškai naudingiausius sprendimus beveik visose situacijose.

Įmonės specialistai bendradarbiauja su automobilių pardavėjais, gamybos įrenginių, žemės ūkio technikos gamintojais, taigi turi galimybių pateikti itin patrauklius pasiūlymus, patarti ne tik dėl planuojamo pirkinio kainos, atsiperkamumo, bet ir įvertinti, ar pirkinys neturi patrauklesnių ir tinkamesnių alternatyvų.

„Taip pat pastaruoju metu daugiausia dėmesio skiriama inovacijoms – mūsų teikiamoms paslaugoms „išmanizuoti“. Siekiame būti ten, kur yra klientas, ir tada, kai jam mūsų gali prireikti“, – sakė L.Belickas.

Finansuoja ir įrangos įsigijimą

L.Belickas pastebi, kad finansuojamo turto pasirinkimas per pastaruosius metus gerokai prasiplėtė. Dabar kalbama ne tik apie automobilių, sunkvežimių ar kito transporto, bet ir įvairiausios įrangos, padedančios įmonėms augti ir modernizuotis, finansavimą.

Pasak L.Belicko, verslininkai mato akivaizdžius rezultatus ir jau įvertino, kad įsigyti įrangą išperkamosios nuomos būdu neretai apsimoka kur kas labiau.

„Pavyzdžiui, įsigyjant įrangą lizingo būdu yra galimybė finansuoti su likutine verte, taip sumažinant pagaminto produkcijos vieneto savikainą ir padidinant įmonės gamybos pelningumą. Tai reiškia, kad galima neįsipareigoti išsipirkti turto iki galo, o pasinaudojus tam tikrą terminą grąžinti jį atpirkėjui. Tai ypač aktualu įmonėms, kurios atnaujina įrangą konkretiems apibrėžto laikotarpio užsakymams įgyvendinti. Kitaip tariant, mes siekiame suteikti galimybę naudoti turtą efektyviau ir kartu prisidedame prie supratimo, kad nebūtina pirkti įrangos iš karto – galima ja pasinaudoti tiek, kiek reikia, ir tada, kada reikia, o mokėti tik už realų eksploatavimo laiką. Juk logiška – kuo mažiau naudoji įrangą, mažiau ją nudėvi, tuo mažiau ir moki, arba atvirkščiai“, – aiškino L.Belickas.

„UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius pasakojo, kad panašios tendencijos vyrauja ne tik kalbant apie lizingą. Štai gyventojai vis labiau atranda nuomos vertę, o būti turto savininku nebėra žmonių siekiamybė kaip anksčiau.

Pristatė elektroninę platformą

Reaguodama į vertybinius pokyčius visuomenėje, kintančius klientų poreikius, technologines naujoves „UniCredit Leasing“ itin daug dėmesio skiria savo teikiamoms paslaugoms modernizuoti. Vienas pagrindinių šio darbo vaisių, kuris profesionaliems partneriams jau buvo pristatytas pernai, yra vadinamoji e.paraiška.

Tai yra Lietuvoje analogų neturinti automobilių pirkimo patirtis – greito kokybiško paslaugos teikimo klientams platforma, kuri leidžia lizingo finansavimą automobiliui gauti čia ir dabar.

„Platforma veikia tiesiog iš mūsų svetainės www.unicredit.lt, nereikia diegti jokių programėlių. Ji realiu laiku įvertina kliento finansines galimybes ir apskaičiuoja asmeninį lizingo limitą – maksimalią sumą, kuria klientas galėtų nedelsdamas naudotis pirkdamas automobilį. Šis limitas nėra tik preliminarus vertinimas – tai jau galutinis lizingo bendrovės sprendimas finansuoti pirkinį, patikrinus reikiamą informaciją daugiau nei 40-yje elektroninių registrų ir duomenų bazių. Sužinojęs savo finansines galimybes klientas gali internetu išsirinkti sau patinkantį automobilį, keliais mygtukų paspaudimais sudaryti lizingo sutartį ir jau po kelių dienų sėsti prie naujojo automobilio vairo“, – pasakojo L.Belickas.

Platformoje integruotas ir nuolat pildomas oficialių automobilių pardavėjų sąrašas. Panorus įsigyti dominantį automobilį tai galima padaryti iš bet kurio salono.

Kelių minučių procedūra

„UniCredit Leasing“ verslo plėtros vadovas Baltijos šalyse L.Belickas teigė, kad sistemoje apsilankęs pirkėjas gali per kelias minutes užpildyti formą – tereikia elektroninio parašo, kuris autentifikuoja klientą.

Tokiu būdu automobilio pardavėjai irgi taupo savo laiką – jiems nebereikia tikrinti kliento mokumo, imantis veiksmų, artimų finansų įstaigų funkcijoms. Viską atlieka sukurta sistema, procesą palengvinanti abiem pusėms.

„Žinoma, nereikėtų pamiršti visų kitų pridėtinių verčių, kurias norint gauti atskirai reikėtų investuoti labai daug laiko. Tai galimybė palyginti rinkos kainas, sužinoti savo turimo automobilio vertę, maksimalias galimybes – kaip vertinamas tavo mokumas atsižvelgiant į gaunamas pajamas ir kitus reikiamus duomenis. Jei visą šį kelią reikėtų nueiti fiziškai, procesas, ko gero, tęstųsi savaites“, – skaičiavo L.Belickas.

Siekiant padidinti sistemos efektyvumą prie jos prijungta ir skambučių centro paslauga – jeigu pildant formą vis dėlto atsirastų tam tikrų neaiškumų, „UniCredit Leasing“ specialistai visuomet pasirengę padėti. Anot L.Belicko, toks derinys – tikslumą garantuojantis sistemos darbas, papildytas žmogiškuoju elementu, – puikiai veikia.

Svarbu greitis ir kokybė

„Šis novatoriškas sprendimas pirmiausia sukurtas reaguojant į mūsų aplinką. Visi norime gauti paslaugas kuo paprasčiau, greičiau ir efektyviau. Mes sukūrėme paprasčiausią būdą įsigyti automobilį lizingu – fiziškai klientui nebereikia niekur vykti, jis procesą gali pradėti iš bet kurios pasaulio vietos, kur yra prieiga prie interneto. Rinkoje jau kuris laikas dėl aktyvios konkurencijos palūkanų normų skirtumai tarp lizingo bendrovių nebėra tokie svarbūs, todėl priimdamas galutinį sprendimą klientas vis labiau kreipia dėmesį į aptarnavimo greitį bei kokybę“, – įsitikinęs „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius.

L.Belickas pabrėžė, kad prie platformos kūrimo prisidėjo didelę patirtį turintys savo sričių profesionalai: „Kuriant šią platformą taikyti aukščiausi saugumo standartai. Sistema veikia klientui sutikus, kitaip tariant, proceso autorius ir savininkas yra jis pats. Klientas sprendžia, kiek ir kokia informacija pasinaudos: vieniems užtenka tiktai pasitikrinti pirkinio įsigijimo galimybes, kiti jau gali keliauti pas konkrečius automobilio pardavėjus ir lengvai įsigyti išsirinktą prekę.“

Lietuva – žingsniu priekyje

Devyniolikoje pasaulio šalių veikianti lizingo bendrovių grupė „UniCredit Leasing“ vidiniame grupės inovacijų konkurse sukurtą platformą pripažino 2018 metų nugalėtoja.

„UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius tikino buvęs nustebintas, kad, palyginti su kitomis šalimis, Lietuva kur kas labiau pažengusi, kai kalbama apie prieigą prie skaitmeninių duomenų registrų. Tai leido elektroninę platformą įdiegti kur kas operatyviau.

„Galime pasidžiaugti, kad lietuviai jau turi tai, kas kitose šalyse – tik pakeliui. Už tai reikėtų būti dėkingiems mūsų rinkai. Lietuva dėl savo dydžio ir lankstumo yra puiki rinka veikti, tereikia idėjų ir, žinoma, drąsos jas įgyvendinti“, – sakė L.Belickas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.