BNS ir 15min savininkas parduoda skelbimų verslą Baltijos šalyse

Naujienų portalo 15min.lt ir naujienų agentūros BNS savininkas nusprendė parduoti skelbimų verslus Baltijos šalyse Londone įsikūrusios investicijų grupės „Apax Partners“ konsultuojamiems fondams.

Sandorio vertė neatskleidžiama.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sandorio vertė neatskleidžiama.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-09 10:48

Investicijų bendrovės „UP Invest“ pagrindinis akcininkas Estijos verslininkas Margusas Linnamae tikisi, kad skelbimų verslo įmonės „Baltic Classifieds Group OÜ“ (BCG) pardavimo sandoris bus baigtas iki šių metų liepos mėnesio.

Sandorio vertė neatskleidžiama.

M.Linnamae teigia, kad gautas pajamas panaudos „kitų įmonių grupių, įskaitant žiniasklaidos įmones Baltijos šalyse, plėtrai ir naujų bei įdomių investavimo galimybių paieškai kitose srityse“.

„Apax Partners“ nurodo, kad tai pirmoji jų investicija Baltijos šalyse.

„Mes tikimės toliau investuoti į BCG, remdamiesi savo veiklos kompetencijos praktika, kad padidintume šių rinkų vertę reklamuotojams ir vartotojams“, – pranešime spaudai teigė „Apax Partners“ partneris Tomas Hallas.

„Esame įsitikinę regiono augimo perspektyvomis ir esame labai sužavėti regiono palankumu verslui, pragmatiškumu ir verslumo kultūra“, – pridūrė jis.

BCG direktoriumi liks Justinas Šimkus. Lietuvoje ši įmonė valdo portalus aruodas.lt, autoplius.lt, CVbankas.lt, kainos.lt, paslaugos.lt, skelbiu.lt.

„Didžiuojamės pasiekę rinkos lyderių poziciją. Tai pavyko dėl mūsų komandos ir paramos, kurią gavome iš „Eesti Meedia“ ir „UP Invest“. Laukiame naudos iš didelės „Apax“ komandos patirties skaitmeninėse rinkose“, – sakė J.Šimkus.

Tarp žiniasklaidos priemonių, kurias valdo M.Linnamae kontroliuojamos įmonės, yra naujienų portalas 15min.lt, naujienų agentūra BNS, Estijos dienraštis „Postimees“, Latvijos naujienų portalas „TV Net“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.