Pagal žuvies suvartojimą Europoje pirmauja Portugalija, kurios piliečiai per metus vidutiniškai suvalgo po 54 kilogramus žuvies. Antroje vietoje – lietuviai, suvalgantys po 44 kilogramus žuvies, trečioje – ispanai, kurie vidutiniškai suvalgo 42 kilogramus žuvies per metus.
Šie skaičiai – dalis didesnio tyrimo, kuriame nusakoma žuvininkystės padėtis Europoje.
NEF ataskaita rodo, kad europiečiams vis sunkiau apsirūpinti žuvimi – jos vartojimas auga visame žemyne, o vandenyno ištekliai naudojami vis mažiau rūpinantis to pasekmėmis.
„Pastaraisiais metais Europos valstybių žvejybą reguliuojančios organizacijos žvejybos limitus pakėlė virš skaičių, kuriuos mokslininkai nurodo kaip tinkamiausius. Šie metai nėra išimtis“, - sakė ENT dirbanti vandenyno ekologė Lydia Chaparro.
Jos teigimu, ENT savo tyrimu bando atkreipti dėmesį į ekologišką žvejybą – daugiau investuojant į šią sritį, būtų galima tiek rūpintis ekologija, tiek padidinti laimikio kiekį, tiek sukurti naujų darbo vietų bei užtikrinti, kad šalims reiktų kuo mažiau žuvies importuoti.