Kinija įspėja Jungtines Valstijas dėl „Huawei“ uždraudimo daromos žalos prekybai

Kinija ketvirtadienį įspėjo Jungtines Valstijas dėl tolesnės žalos šalių prekybos ryšiams, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas atskyrė Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ nuo šalies rinkos, padidindamas įtampą tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų.

Kinija įspėjo JAV dėl tolesnės žalos šalių prekybos ryšiams, kai D. Trumpas atskyrė Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ nuo šalies rinkos.<br> Reuters-Scanpix nuotr. 
Kinija įspėjo JAV dėl tolesnės žalos šalių prekybos ryšiams, kai D. Trumpas atskyrė Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ nuo šalies rinkos.<br> Reuters-Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2019, 2:45 PM, atnaujinta May 16, 2019, 2:46 PM

Tuo pačiu metu Pekino diplomatiniai santykiai su Otava toliau prastėjo, nes Kinija formaliai areštavo du kanadiečius dėl įtarimų vogus valstybės paslaptis.

Šis ginčas prisideda prie nežinomybės dėl pastangų atgaivinti susitarimą, kuris užbaigtų alinantį Jungtinių Valstijų ir Kinijos prekybos karą, kai pastarosiomis dienomis abi pusės apsikeitė tarifų padidinimais.

Kinijos prekybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad neturėjo informacijos apie JAV planus atvykti į Pekiną tęsti derybų. Jungtinių Valstijų iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pareiškė, kad ketina apsilankyti Kinijoje artimiausioje ateityje.

Pasak šios ministerijos atstovo spaudai Gao Fengo, JAV spaudimo taktika įstūmė Kinijos ir Jungtinių Valstijų ekonomines ir prekybos derybas į rimtą aklavietę.

D.Trumpas trečiadienį tęsė JAV mūšį prieš Kinijos bendrovę ir pasirašė įsakymą dėl jos įrangos naudojimo draudimo, nes ji esą kelia grėsmę Amerikos nacionaliniam saugumui.

Baltieji rūmai patikino, kad sankcijos nėra nukreiptos į atskirą šalį ar kompaniją. Kinijos įmonei smogta dėl nerimo, kad jos įranga pasinaudos šios šalies žvalgybos tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.