Lietuvos kurortai ir kurortinės teritorijos vasarą pradės apdovanodami įstaigas

Artėjant aktyviam vasaros sezonui, Lietuvos kurortų asociacija steigia apdovanojimus „Vasaros liūtas 2019“, kuriais bus siekiama pagerbti labiausiai nusipelniusias kurortų ir kurortinių teritorijų įstaigas, bendruomenių narius, kūrėjus, prisidedančius prie kurortų ir kurortinių teritorijų patrauklumo didinimo, įvaizdžio kūrimo, sveikatinimo ir SPA paslaugų plėtros, inovatyvių ir pažangių sprendimų diegimo, aktyviai puoselėjančius kultūrinį identitetą bei skatinančius tautinio paveldo puoselėjimą.

„Vasaros liūto 2019“ apdovanojimai bus skiriami už pasiekimus devyniose kategorijose.<br>V.Visockienės nuotr.
„Vasaros liūto 2019“ apdovanojimai bus skiriami už pasiekimus devyniose kategorijose.<br>V.Visockienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2019, 3:28 PM

Pamatą apdovanojimams padėjo Zarasų rajono savivaldybės meras bei dabartinis Lietuvos kurortų asociacijos viceprezidentas Nikolajus Gusevas ir kartu su juo dirbanti komanda: idėjos autorė Daiva Šukštulienė bei kiti administracijos darbuotojai. Šios iniciatyvos dėka pernai buvo surengtas pilotinis apdovanojimų renginys Zaraso ežero saloje.

Tuomet išdalinti devyni apdovanojimai už pasiekimus skirtingose srityse: už kurortinių paslaugų inovacijas ir SPA paslaugų plėtrą apdovanotas Birštone įsikūręs „Vytautas Mineral Spa“, patraukliausiu rinkodaros projektus pripažintas „Birštono kulinarinis žemėlapis“, patraukliausiu viešbučiu – „SPA Vilnius“ Anykščiuose bei Druskininkuose, geriausia maitinimo įstaiga – „Apvalaus stalo klubo restoranas“ Trakuose, patraukliausio kūrybinių ar kultūrinių industrijų gamintojo nominacija atiteko VšĮ „Anykščių menų inkubatorius – menų studija“, svetingiausios kaimo turizmo sodybos nominacija atiteko „Švento sodyba“ (Zarasų raj.), patraukliausiu tautinio paveldo produkto gamintoju tapo Anykščių rajono tradicinių amatų centras Niūronių kaime. Už patraukliausio kultūros paveldo objekto pristatymą apdovanojimas atiteko Palangos miesto savivaldybei – už grafų Tiškevičių alėjos rekonstrukciją ir viešosios erdvės sutvarkymą, nukeliant į XIX a. pab. – XX a. pr. laikotarpį.

Šiemet apdovanojimai grįžta šiek tiek pakeitę savo veidą – „Vasaros liūtas 2019“ tampa keliaujančiu renginiu. Apdovanojimai bus teikiami per kurortų ir kurortinių teritorijų vasaros sezono atidarymo šventes. Tikimasi, kad toks apdovanojimų teikimo formatas taps puikia platforma pritraukiant kurortų ir kurortinių teritorijų bendruomenių narius, švenčių svečius, o taip pat ir miestų bei miestelių gyventojus, kurie myli savo kraštą ir prisideda prie kurortų ir kurortų patrauklumo didinimo.

„Norime paskatinti žmones keliauti ir dar artimiau pažinti savo šalį, todėl kviečiame apsilankyti kurortų ir kurortinių teritorijų vasaros sezono atidarymo šventėse, kurių viena – Zarasų – prasideda jau šį savaitgalį. Simboliniai vasaros pasitiktuvių renginiai visuomet žavi kūrybiškų laisvalaikio pramogų gausa, kurią šiemet papildys ir „Vasaros liūto 2019“ apdovanojimai“, – sakė Lietuvos kurortų asociacijos administracijos direktorė Kristina Citvarienė.

„Vasaros liūto 2019“ apdovanojimai bus skiriami už pasiekimus devyniose kategorijose: „Drąsios investicijos“, „Inovatyvių sprendimų lyderis“, „Rinkodaros virtuozas“, „Svetingiausias viešbutis“, „Geriausias restoranas“, „Rekreacinio ir kaimo turizmo puoselėtojas“, „Kūrybinių industrijų meistras“, „Tautinio paveldo puoselėtojas“, „Kultūros paveldo ambasadorius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.