Vilniaus oro uostas vėl gavo velnių. Šįkart priekaištai – su tarptautiniu prieskoniu NULIS. Tiek informacijos apie numatomą remontą pateikia skrydžių paieškos sistemos

Sostinės viešbučių šeimininkai pyksta: mėnesį neveiksiantis Vilniaus oro uostas nepasivargino pranešti užsieniui, kokių keblumų gali kilti.

Apie numatomus darbus sostinės oro uoste keleiviams niekas nepraneša.
Apie numatomus darbus sostinės oro uoste keleiviams niekas nepraneša.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė, LR korespondentė

May 23, 2017, 6:41 PM

Populiariose skrydžių bilietų paieškos sistemose informacijos apie remontą – jokios.

„Kai žmonės ieško bilietų per paieškos sistemas internete, jie sulaukia pranešimo, kad tokios galimybės nėra. Jokios papildomos informacijos, jokių alternatyvių pasiūlymų, tarkime, keliauti per Kauno oro uostą ar kitu metu.

Nepateikiama net informacija, kodėl skrydžiai į Vilnių nevykdomi“, – piktinosi „Stiklių“ viešbučio bendraturtis Aleksandras Ciupijus.

Apie permainas negirdėję

Išties tarptautinėse skrydžių paieškos sistemose skyscanner.com, momondo.com ar eDreams.com – jokios informacijos, kad nuo liepos 14 iki rugpjūčio 18 dienos bus remontuojamas Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) orlaivių kilimo ir leidimosi takas, tad nukeliauti tiesiai į šį miestą nepavyks.

Dažna oro bendrovė savo puslapyje praneša apie pokyčius oro uoste: tai skelbia į Vilnių skraidinančios „Lufthansa“ arba Tarptautinės Ukrainos oro linijos. Tačiau, pavyzdžiui, SAS puslapyje rasti tokią informaciją keblu.

Kelionių agentūros, su kuriomis bendradarbiauja „Stikliai“, žino apie TVOU rekonstrukciją.

„Tačiau dauguma žmonių, paprastų turistų arba netgi mažesnių agentūrų darbuotojų apie tai visai nieko nenutuokia. Kai gauname kambarių užsakymą liepai, klausiame, ar jau turite skrydžio bilietus? Kai kurie klientai nustemba: „Ne, o ar gali iškilti problemų įsigyti?“

Didžiosios agentūros tiesiog pasibaisėjusios, kodėl TVOU ar kitos atsakingos institucijos neskelbia apie tai garsiai visam pasauliui per oro linijas, kitokio transporto bendroves, ambasadas, atstovybes, taip pat turizmo informacijos centrus užsienyje, kitais būdais. Profesionalai turėtų žinoti jų daugiau“, – piktinosi „Stiklių“ šeimininkas.

Numato ir kitų bėdų

Kad žinia apie remontą TVOU per menkai paskleista, pripažino ir Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė: „Skundžiasi viešbučių savininkai, tad ketiname šią savaitę susitikti su Vilniaus oro uosto vadovais.

Bet jie turbūt sakys, kad tai aviakompanijų reikalas. Taip ir eina viskas ratu – vieni nuo kitų stumdo, o problema tai išlieka.“

E.Šiškauskienė tvirtino, kad tai ne vienintelė bėda. Vasarą gali kilti dar viena – dėl keleivių pervežimo tarp oro uostų.

„Kaunas tam pasirengęs. O Vilniaus savivaldybėje sakė, kad pervežimo tarp oro uostų paslauga – paties oro uosto reikalas“, – stebėjosi asociacijos vadovė.

Lietuvos oro uostų įmonė, kurios dalis yra ir TVOU, pripažįsta, kad bėdų kyla.

Nekreipia dėmesio

„Lietuvos rinka labai maža didiesiems paieškos portalams. Jie ne visada kreipia dėmesį į oro uostų prašymus skelbti svarbią informaciją“, – apgailestavo bendrovės atstovė Agnė Mažeikytė.

Ji sakė, kad įmonė nuolat bendrauja tiek su oro linijų bendrovėmis, tiek su tarptautiniais bilietų paieškos portalais ir siunčia jiems informaciją apie Vilniaus oro uosto rekonstrukciją ir skrydžių perkėlimą į Kauną.

„Dauguma bendrovių, kurios skraidys į Kauną, apie tai skelbia savo tinklapiuose. Jas apie remontą informavome prieš dvejus metus“, – sakė A.Mažeikytė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.