Pyksta, kad iš čiaupo bėga drumzlės, bet siūlomo vandens neima

Remontuojant vandentiekio tinklus miestiečiai patiria nepatogumų, todėl norėtų gauti kompensaciją. Įmonės „Kauno vandenys“ atstovai tikino, kad gyventojams dovanoja geriamąjį vandenį, bet daugeliui jo neva nereikia.

Po vandentiekio remonto darbų iš čiaupų bėga drumzlinas vanduo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po vandentiekio remonto darbų iš čiaupų bėga drumzlinas vanduo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2019, 4:41 PM

Kaune vyksta geriamojo vandens ir nuotekų tinklų rekonstrukcijos bei plėtros darbai. Todėl tai viename, čia kitame gyvenamajame rajone vandens tiekimas kuriam laikui būna nutraukiamas, o kai jis atnaujinamas, iš čiaupų teka purvinos srovės.

Panemunėje, Plento gatvėje, gyvenantis Rimantas Petkus piktinosi, kad vandens tiekimas daugiabutyje buvo nutrauktas rytą. Jo atnaujinimo vyras su kaimynais laukė iki vėlaus vakaro, bet veltui.

„Ar taip gali būti? Vanduo taip ir neatsirado iki nakties. O žmonėms reikia nusiprausti, atsigerti, nueiti į tualetą“, – nepatenkintas kalbėjo kaunietis.

Vilijampolės, Varnių gatvės, gyventoja Antanina Naujokienė tvirtino, kad iš čiaupo taip pat kelias dienas tekėjo purvinas vanduo, kurio negalima naudoti jokioms reikmėms.

Kauniečiai įsitikinę, kad vandens ir nuotekų tinklus remontuojanti įmonė „Kauno vandenys“ turėtų kaip nors kompensuoti tokius nepatogumus.

Šios įmonės technikos direktorius Dainius Gudavičius sakė, kad atliekant didelės apimties rekonstrukciją vyksta vandentiekio tinklų perjungimo darbai, todėl magistraliniuose tinkluose vandens tiekimas būna nutraukiamas nuo 1 iki 12 valandų.

D.Gudavičius aiškino, kad nutraukus vandens tiekimą magistralinėse linijose gyventojai vandeniu aprūpinami iš kitų – šalutinių vandentiekio linijų arba dalijami 5 litrų geriamojo vandens indai.

„Planuojant magistralinių tinklų perjungimo darbus gyventojams pranešimuose apie nutraukiamą vandens tiekimą nurodomos ir vietos, kuriose jie gali atvykti pasiimti vandenį“, – teigė „Kauno vandenų“ technikos direktorius.

Pasak jo, kol kas išdalyta 100 litrų geriamojo vandens.

„Magistralinių linijų perjungimo darbai dažniausiai vykdomi naktį, todėl, matyt, daugeliui gyventojų tokio vandens nereikia. Taip pat gyventojai savo pretenzijas su įrodymais gali teikti įmonei, jos bus išnagrinėtos“, – teigė D.Gudavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.