ESO koreguoja išmaniosios apskaitos konkurso pirkimo sąlygas

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), siekdamas efektyviai valdyti investicijas, mažindamas efektą elektros energijos tarifui, derindamas investicijas su išmaniųjų skaitiklių investicijų suteikiamomis naudomis – tiek gyventojams, tiek ESO – kartu vadovaudamasis Viešųjų pirkimų įstatymu, koreguoja išmaniosios apskaitos infrastruktūros pirkimo sąlygas ir atnaujina kvalifikacinės atrankos procedūrą.

 Išmanieji elektros skaitikliai bus diegiami etapais. <br> A.Srėbalienės nuotr.
 Išmanieji elektros skaitikliai bus diegiami etapais. <br> A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2019, 1:02 PM, atnaujinta May 27, 2019, 1:04 PM

Pasirinkus nuoseklesnį, pagal suvartojimą skaidomą diegimo scenarijų, būtų koreguojamas išmaniųjų skaitiklių projekto diegimo intensyvumas bei šiame etape reikalingų investicijų poreikis.

Išmaniųjų skaitiklių diegimą įgyvendinant etapais, pradedant nuo daugiausiai elektros energijos vartojančių klientų, būtų užtikrinamas apie 90 proc. viso vartojamo elektros energijos kiekio suvartojančių klientų aprūpinimas išmaniaisiais skaitikliais jau 2023 m. pabaigoje.

Toks sprendimas kartu leistų pasiekti iš esmės visas ekonomines ir socialines naudas bei sumažintų pirminių investicijų apimtį apie 50-70 mln. eurų.

Įvertinusi šį diegimo scenarijų, bendrovė mato būtinybę tikslinti dabartiniame pirkime numatytą preliminarų skaitiklių kiekį. Šiuo metu vykstančios kvalifikacinės atrankos pirkimo dokumentuose įvardintas preliminarus skaitiklių kiekis yra apie 1,76 mln. vnt. Koreguojamuose dokumentuose numatomas preliminarus kiekis apie 1-1,2 mln. vnt.

ESO siekia, kad visi norintys ir galintys dalyvauti naujame pirkime rinkos dalyviai galėtų tai daryti lygiavertėmis sąlygomis, todėl laikantis viešųjų pirkimų reikalavimų ir gerosios praktikos, nuspręsta koreguoti sąlygas ir atnaujinti pirkimą.

Šie pokyčiai pirkimų procese neturės esminės įtakos bendram projekto įgyvendinimo planui. Tikslinant bei derinant projekto investicijas, ir toliau bus bendradarbiaujama su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

Kaip jau skelbta anksčiau, išmaniųjų skaitiklių diegimą planuojama pradėti 2020 m. IV ketvirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.