Kuriozas, kuriam nėra lygių: nusipirko butą, bet ne tą

Įsivaizduokite situaciją. Jūsų džiaugsmas liejasi per kraštus. Pagaliau nusipirkote nuosavą butą!Rinkotės ilgai, bet pagaliau radote tokį, kokio norėjote. Vieta rami, langai į pietus, kaimynai, su kuriais jau spėjote pabendrauti, – puikūs žmonės. Belieka atsivežti naujus specialiai tam butui pritaikytus nestandartinius baldus ir atšvęsti įkurtuves. Bet kai suprakaitavę nešikai, užtempę į viršutinį aukštą masyvią ąžuolinę sofą, laukia, kol atrakinsite kažkodėl sunkiai rakinamas naujojo buto duris, jos plačiai atsiveria, tarpduryje pasirodo pečiuitas pilietis ir pagrasina iškviesiąs policiją...

 Kai buto pirkimo–pardavimo sutartis buvo įregistruota ir ieškovui perduoti raktai, šis pamatė, kad nusipirko visiškai kitą butą – ne tą, kurį jam buvo aprodęs biuro agentas.<br> newkaliningrad.ru nuotr.
 Kai buto pirkimo–pardavimo sutartis buvo įregistruota ir ieškovui perduoti raktai, šis pamatė, kad nusipirko visiškai kitą butą – ne tą, kurį jam buvo aprodęs biuro agentas.<br> newkaliningrad.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2019, 11:18 PM

Portalas newkaliningrad.ru praneša, kad Kaliningrade teismas nagrinės nekilnojamojo turto biurui iškeltą bylą. Klientas kaltina biurą apgavyste parduodant butą. Apie tai pranešė miesto Leningrado rajono teismo spaudos tarnyba.

Ieškovas nurodė, kad su atsakovu jis sudarė sutartį dėl paslaugų, pagal kurią nekilnojamojo turto biuras įsipareigojo teikti paslaugas ieškovui perkant butą Kaliningrade: atlikti visų dokumentų teisinę ekspertizę, parengti pirkimo–pardavimo sutartį, o taip pat tarpininkauti pateikiant dokumentus registruoti atitinkamai valstybės įmonei.

Kai buto pirkimo–pardavimo sutartis buvo įregistruota ir ieškovui perduoti raktai, šis pamatė, kad nusipirko visiškai kitą butą – ne tą, kurį jam buvo aprodęs biuro agentas.

„Vėliau ieškovui tapo žinoma, kad anksčiau jo išsirinktas butas buvo parduotas kitam pirkėjui. Tačiau šį faktą agentas nuslėpė. Įsigyto buto parametrai yra panašūs, tačiau ieškovo pilnutinai netenkina“, – pažymima pranešime spaudai.

Atsakovui išsiųsta pretenzija, kurioje reikalaujama grąžinti pagal sutartį sumokėtus pinigus, nebuvo patenkinta. Ieškovas prašo nutraukti su atsakovu sudarytą sutartį ir išieškoti jo sumokėtus 89,3 tūkst. rublių už paslaugas. Teismo posėdis civilinėje byloje numatytas birželio 19 dieną, rašo newkaliningrad.ru.

Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.