Susisiekimo ministerija kreipėsi į VSD dėl geležinkelių sandorių su Latvijos „Sigmen“

Susisiekimo ministerija, reaguodama į žiniasklaidos pranešimą apie galimas grėsmes „Lietuvos geležinkelių“ veikloje, paprašė Valstybės saugumo departamento (VSD) bendradarbiauti, įvertinant potencialas grėsmes ir rizikas, susijusias su nacionaliniu saugumu įmonės sandoriuose.

Pasak pranešimo, ministerija iki šio neturėjo duomenų, leidžiančių įžvelgti rizikos, susijusios su Latvijos bendrovės „Sigmen“ ir „Lietuvos geležinkelių“ sandoriais. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak pranešimo, ministerija iki šio neturėjo duomenų, leidžiančių įžvelgti rizikos, susijusios su Latvijos bendrovės „Sigmen“ ir „Lietuvos geležinkelių“ sandoriais. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2019, 1:03 PM, atnaujinta Jun 3, 2019, 1:14 PM

„Bet kokią informaciją apie galimas rizikas strateginėje įmonėje vertiname labai rimtai. Tikimės, kad VSD įžvalgos mums padės objektyviai įvertinti susiklosčiusią situaciją bei suvaldyti potencialias rizikas „Lietuvos geležinkeliuose. Situacijos aiškumu suinteresuota tiek ministerija, tiek pati įmonė“, – pranešime spaudai sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pasak pranešimo, ministerija iki šio neturėjo duomenų, leidžiančių įžvelgti rizikos, susijusios su Latvijos bendrovės „Sigmen“ ir „Lietuvos geležinkelių“ sandoriais. 

Strateginės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ akcininkė yra valstybė, akcijas patikėjimo teise valdo Susisiekimo ministerija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.