„Metrail“ byloje – šimtams įmonių palankus teismo sprendimas

Teismas panaikino aplinkosaugininkų sprendimą, kuriuo remiantis „Metrail“ istorijoje 500-ams įmonių – Pakuočių tvarkymo organizacijos (PTO) klienčių – buvo priskaičiuota 15 mln. eurų taršos mokesčio už 2013-2015 metus, rašo „Verslo žinios“.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad „Metrail“ 2015-2017 netinkamai sutvarkė 14,5 tūkst. tonų metalinių ir 500 tonų plastiko pakuočių.<br>D.Umbraso nuotr.
Aplinkosaugininkai nustatė, kad „Metrail“ 2015-2017 netinkamai sutvarkė 14,5 tūkst. tonų metalinių ir 500 tonų plastiko pakuočių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2019, 8:35 AM

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį patenkino PTO skundą. Juo organizacija skundė Aplinkos apsaugos departamento 2017 metais priimtą sprendimą, kuriuo buvo panaikinti taršos mokesčio lengvatą patvirtinantys dokumentai, kuriuos PTO buvo išdavusi gamintojams ir importuotojams.

Aplinkosaugininkų sprendimas naikinti dokumentus užtraukė milijonines baudas šimtams gamintojų ir importuotojų, nes jie neteko galimybės pasinaudoti taršos mokesčio lengvata.

Teismo nutartis dar gali būti apskųsta.

Primename, jog aplinkosaugininkai nustatė, kad „Metrail“ 2015-2017 netinkamai sutvarkė 14,5 tūkst. tonų metalinių ir 500 tonų plastiko pakuočių. Už šį kiekį neteisėtai išrašyti atliekų sutvarkymą įrodantys dokumentai buvo išduoti 1,8 tūkst. įmonių. Įsigiję šiuos dokumentus iš „Metrail“, gamintojai ir importuotojai buvo atleisti nuo mokesčio už aplinkos teršimą pakuotės atliekomis.

Metalines pakuotes sutvarkyti įsipareigoja į aplinką jas išleidžiančios įmonės – didieji prekybos tinklai, aludariai ir nealkoholinių gėrimų, konservų gamintojai. Jie yra sukūrę dvi dideles organizacijas – PTO ir „Žaliasis taškas“, atliekančias tarpininko vaidmenį, tvarkant atliekas.

PTO ir „Žaliasis taškas“ samdė atliekų tvarkytojus, viena jų buvo bendrovė „Metrail“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kaune liftas mirtinai sužalojo moterį