Pasikeitė fondų valdymo bendrovės akcininkai: liūto dalis – A. Žiugždos rankose

Fondų valdymo bendrovės „Lewben Investment Management“ (LIM) valdybos nariai Audrius Žiugžda ir Rytis Davidovičius už neskelbiamą sumą išpirko 100 proc. valdymo įmonės akcijų iš verslininkės Ritos Kavaliauskienės. Akcininkų pasikeitimui jau pritarė Lietuvos banko priežiūros tarnyba. Prieš tai Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija konstatavo, kad naujieji LIM investuotojai atitinka nacionalinio saugumo kriterijus.

Fondų valdymo bendrovės „Lewben Investment Management“ (LIM) valdybos nariai Audrius Žiugžda (nuotraukoje) ir Rytis Davidovičius už neskelbiamą sumą išpirko 100 proc. valdymo įmonės akcijų iš verslininkės Ritos Kavaliauskienės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Fondų valdymo bendrovės „Lewben Investment Management“ (LIM) valdybos nariai Audrius Žiugžda (nuotraukoje) ir Rytis Davidovičius už neskelbiamą sumą išpirko 100 proc. valdymo įmonės akcijų iš verslininkės Ritos Kavaliauskienės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-11 10:31, atnaujinta 2019-06-11 10:32

A. Žiugžda valdys 67 proc., o R, Davidovičius – 33 proc. LIM akcijų.

„Šiuo sandoriu užbaigėme dar vieną pokyčių fondų valdymo įmonėje etapą. Jis labai svarbus kuriant platformą organizacijos augimui – aktyviai kasdienėje veikloje dalyvaujančių akcininkų įsitraukimas padės optimizuoti resursus ir imtis naujų darbų. Kitaip tariant, planuojame aktyvią LIM plėtrą“, – sakė LIM valdybos pirmininkas A. Žiugžda.

A. Žiugžda – daugiau nei 20 metų patirties aukščiausiose pareigose sukaupęs bankininkas, buvęs SEB banko ir Šiaulių banko vadovas, vienas iš tarpusavio skolinimo platformos Savy.lt įkūrėjų. A. Žiugžda taip pat bendradarbiauja su keliomis švietėjiškomis ir labdaros organizacijomis. Jis yra baigęs Vytauto Didžiojo universitetą.

R. Davidovičius yra gerai žinomas investavimo specialistas. Jis turi daugiau nei 15 metų tarptautinio verslo ir investicijų valdymo patirtį. 2011–2015 metais R. Davidovičius vadovavo investicijų valdymo įmonei „Orion Asset Management“. Nuo 2013 metų vadovauja Lietuvos regbio federacijai. Baigęs Vytauto Didžiojo universitetą, R. Davidovičius taip pat studijavo INSEAD, „Wharton School“ ir ISM.

„Lewben Investment Management“ valdomo turto vertė šiuo metu siekia 140 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.