„Boeing“ neketina klausyti Donaldo Trumpo patarimo dėl liūdnai pagarsėjusio „737 Max“

Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad „Boeing“ yra pasirengęs pervadinti liūdnai pagarsėjusį „737 Max“ orlaivį, JAV aviacijos milžino atstovai tikina, jog pavadinimo keisti neketinama.

 Balandį Donaldas Trumpas ragino „Boeing“ atnaujinti liūdnai pagarsėjusį lėktuvą ir pakeisti „737 Max“ pavadinimą.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
 Balandį Donaldas Trumpas ragino „Boeing“ atnaujinti liūdnai pagarsėjusį lėktuvą ir pakeisti „737 Max“ pavadinimą.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 12:05 PM, atnaujinta Jun 18, 2019, 12:06 PM

„Dabar mes susitelkiame ties „737 Max“ sugrąžinimu ir oro linijų bei keliautojų pasitikėjimo atkūrimu. Esame atviri visiems klientų ir kitų suinteresuotų grupių pasiūlymams, tačiau šiuo metu planų pakeisti „737 Max“ pavadinimą neturime“, – „Reuters“ atsiųstame komentare teigia „Boeing“ atstovai.

Anksčiau „Boeing“ finansų direktorius Gregas Smithas „Bloomberg“ sakė, kad „Boeing“ gali pakeisti orlaivių pavadinimą, jei to prireiks.

Balandį Donaldas Trumpas ragino „Boeing“ atnaujinti liūdnai pagarsėjusį lėktuvą ir pakeisti „737 Max“ pavadinimą.

„Ką aš žinau apie prekių pavadinimus, galbūt nieko (nors ir tapau prezidentu), bet jei aš būčiau „Boeing“, sutaisyčiau „Boeing 737 Max“, pridėčiau puikių naujų funkcijų ir pristatyčiau naują lėktuvo pavadinimą“, – tviteryje rašė JAV prezidentas.

Po dviejų katastrofų pernai spalį Indonezijoje ir kovo 10 d. Etiopijoje, nusinešusių iš viso 346 žmonių gyvybes, „Boeing 737 Max“ orlaivių skrydžiai yra draudžiami tol, kol bus išaiškintos tikslios tragedijų priežastys.

Preliminarūs juodųjų dėžių duomenys parodė, kad Indonezijos „Lion Air“ ir Etiopijos „Ethiopian Airlines“ pilotų valdomų orlaivių katastrofos galėjo būti panašios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.