Aptarnauti lėktuvus „Baltic Ground Services“ mokys virtualios realybės aplinkoje

Lietuviško kapitalo aviacijos paslaugų įmonių grupei „Avia Solutions Group“ priklausanti antžeminio orlaivių bei keleivių aptarnavimo ir aviacinio kuro užpylimo bendrovė „Baltic Ground Services“ (BGS) kuria virtualiosios realybės technologijomis pagrįstus darbuotojų mokymus.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 1:16 PM

Šių technologijų panaudojimas padeda greičiau ir kokybiškiau apmokyti darbuotojus, aptarnaujančius orlaivius oro uostuose.

„Virtualiosios realybės panaudojimas antžeminio orlaivių aptarnavimo mokymuose yra naujovė ir mes esame vieni iš pionierių“, – teigė BGS Grupės IT Verslo sprendimų vadovas Konradas Dulka.

Virtualiosios realybės technologijomis grįsti mokymai BGS tampa savotišku tiltu tarp teorinių mokymų klasėje ir darbinės praktikos.

Orlaivių aptarnavimas yra griežtai reglamentuotas – darbus reikia atlikti ir greitai, ir išlaikant reikalavimus. Naudodamasis virtualiosios realybės priemonėmis, pradedantysis darbuotojas gali, neprisirišdamas prie realaus orlaivio tvarkaraščio, daug kartų kartoti tas pačias sudėtingas užduotis ir situacijas, kol pakankamai įgunda, įgauna pasitikėjimo, kad tą pačią operaciją atliktų realiomis sąlygomis.

„Tai iki minimumo sumažins klaidų tikimybę. Be to, yra galimybė simuliuoti neįprastas, ekstremalias situacijas, eliminuoti triukšmingą oro uosto aplinką, kuri nepadeda apmokant darbuotojus realiomis sąlygomis“, – sakė BGS Mokymų vadovas Paulius Mieželis.

Šiuo metu į virtualios realybės aplinką yra perkelti orlaivio išorinio patikrinimo bei kuro užpylimo mokymai. Iki metų pabaigos BGS virtualiosios realybės simuliacijomis papildys ledo šalinimo nuo orlaivių mokymų modulį.

„Mes stengiamės sukurti ne tik operacijų simuliatorių, bet ir priemonę, kuri leistų analizuoti ir stebėti darbuotojo mokymosi efektyvumą“, – pridūrė BGS Grupės IT verslo sprendimų vadovas K. Dulka.

BGS kuriama mokymų aplinka yra įtraukianti – pasitelkiamos naujausios grafikos generavimo technologijos padeda sukurti realistiškai atrodančią aplinką, o kokybiški garso efektai sustiprina tą įspūdį.

Sukurtus mokymus bendrovė planuoja siūlyti ir rinkoje kaip papildomą paslaugą kitiems antžeminio orlaivių aptarnavimo, kuro užpylimo operatoriams, oro uostams, kurie galėtų paruošti savo darbuotojus netipinėms situacijoms, sumažinti mokymų trukmę ir pagerinti kokybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.