Prekybos centro statybos sukiršino gyventojus ir verslininkus

Noreikiškių (Kauno r.) Šiltnamių gatvės privačių namų kvartalo gyventojų rimtį ilgą laiką trikdė tik medžio apdirbimo įmonė. Šiemet paaiškėjo, kad šalia esančiame sklype ketina įsikurti dar vienas verslo objektas.

 Gyventojai nenori, kad laisvame sklype įsikurtų prekybos centras.   <br>T.Bauro asociatyvi nuotr. 
 Gyventojai nenori, kad laisvame sklype įsikurtų prekybos centras.   <br>T.Bauro asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 9:06 AM

Nekilnojamojo turto vystymo ir valdymo bendrovė „Egilis“ laisvame sklype Šiltnamių g. 19 sumanė pastatyti prekybos centrą „Šilas“.

Iš pradžių tarp abiejų stovyklų tvyrojo įtampa.

„Automobilių aikštelė, pirkėjų ir krovininio transporto srautai – tai sumažins mūsų nekilnojamojo turto kainą“, – guodėsi noreikiškiai, tvirtindami, kad „Šilas“ yra ne ta parduotuvė, į kurią jie eis apsipirkti.

Deryboms abi pusės pasitelkė teisininkus. Svarstant projektą verslininkai pasiūlė rytinėje sklypo dalyje pasodinti 13 medžių, tačiau gyventojai įsitikinę, kad jie situacijos nepagerins.

Vietoj to buvo pasiūlyta per visą rytinę sklypo dalį pastatyti nepermatomą ne mažesnę kaip trijų metrų aukščio sienelę. Su šiuo siūlymu verslininkai sutiko, jie taip pat pažadėjo patraukti nuo gyventojų sklypų būsimą automobilių stovėjimo aikštelę.

Daug diskutuota ir dėl parduotuvės darbo laiko, pėsčiųjų perėjos, šviečiančios reklamos. Ne visur pavyko susitarti, todėl arčiausiai būsimo prekybos centro įsikūrę gyventojai suskubo investuoti į naujas žaliuzes.

Kauno rajono savivaldybės vyriausioji architektė Jurgita Kalvinskaitė informavo, kad su Lietuvos automobilių kelių direkcija tariamasi dėl pėsčiųjų perėjos Šiltnamių gatvėje įrengimo.

„Techninės sąlygos jau gautos, lieka tik parengti projektą ir įrengti perėją“, – tvirtino architektė.

„Teisės aktai numato ne viską ir ne visada padeda rasti geriausią sprendimą.

Kur kas geriau, kai kaimynai pasveria visas aplinkybes ir kartu mėgina ieškoti kompromisų“, – susitikime su Noreikiškių Šiltnamių gatvės gyventojais kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.