Baseinai ir ventiliatoriai kai kam atnešė rekordinį pelną

Verslininkai, prekiaujantys gaivos teikiančiomis prekėmis, skaičiuoja rekordinį pelną. Kauniečiai aktyviausiai perka ventiliatorius ir baseinus. Pirkėjus domina ir nuo kaitros bei saulės saugantys naujoviškų audinių drabužiai.

Kauniečiai nuo kaitros gelbėjasi pirkdami ne tik oro vėsinimo įrenginius, bet ir įvairiaus dydžio baseinus.
Kauniečiai nuo kaitros gelbėjasi pirkdami ne tik oro vėsinimo įrenginius, bet ir įvairiaus dydžio baseinus.
Toli gražu ne kiekvienoje technikos prekių parduotuvėje pastarosiomis dienomis pirkėjai gali įsigyti ventiliatorių.<br>123rf.com nuotr.
Toli gražu ne kiekvienoje technikos prekių parduotuvėje pastarosiomis dienomis pirkėjai gali įsigyti ventiliatorių.<br>123rf.com nuotr.
Toli gražu ne kiekvienoje technikos prekių parduotuvėje pastarosiomis dienomis pirkėjai gali įsigyti ventiliatorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Toli gražu ne kiekvienoje technikos prekių parduotuvėje pastarosiomis dienomis pirkėjai gali įsigyti ventiliatorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Toli gražu ne kiekvienoje technikos prekių parduotuvėje pastarosiomis dienomis pirkėjai gali įsigyti ventiliatorių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Toli gražu ne kiekvienoje technikos prekių parduotuvėje pastarosiomis dienomis pirkėjai gali įsigyti ventiliatorių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-06-30 09:01

Karšta vasaros pradžia kauniečius paskatino ieškoti prekių, kurios padėtų lengviau ištverti karštį.

Prekybininkai tikino, kad per birželį baseinų, kitų vandens prekių pardavimas, palyginti su praėjusia vasara, išaugo 5 kartus. Žmonės graibsto ir orą vėsinančias prekes. Nors vis dažniau perkami kondicionieriai, populiaresni yra ventiliatoriai.

Naujienų besivaikantys žmonės perka pagal naujausias technologijas pagamintus drabužius, kurie atvėsina net per didelius karščius.

Baseinų poreikis išaugo

Elektroninės parduotuvės „Savona.lt“ projektų vadovas Deividas Jazdauskas sakė, kad karšta praėjusių metų vasara buvo gera pamoka.

„Tada ir įprastose, ir elektroninėse parduotuvėse žmonės graibstė baseinus, chemikalus, kurių reikia jų priežiūrai, bei kitas vandens pramogoms skirtas prekes. Nors mūsų vasaros vis dar sunkiai prognozuojamos, šįmet jai pasiruošėme labiau ir prekių užsakėme daugiau“, – sakė verslininkas.

Elektroninėje erdvėje žmonės labiausiai perka vidutinio dydžio baseinus, kurie yra universalesni, tinka maudytis ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Taip pat perkami ir cheminiai preparatai baseinams prižiūrėti.

„Vasarą šių prekių poreikis išaugo 5 kartus. Vienas pirkėjas už baseiną bei priemones jam prižiūrėti vidutiniškai skiria apie 200 eurų“, – sakė D.Jazdauskas.

Nors internetu galima įsigyti ir mažesnių baseinų ar vandens žaislų, juos pirkėjai dažniau perka prekybos centruose, kur daiktus galima apžiūrėti, pačiupinėti.

Ieško, kai neištveria karščio

Kauniečiai nuo kaitros gelbėjasi ne tik vandeniu, bet ir pirkdami oro vėsinimo įrenginius.

Prekybos tinklo „Topo centras“ atstovė Raimonda Gudaitė sakė, kad iki birželio pabaigos šiais metais parduota tiek ventiliatorių, oro vėsintuvų, kondicionierių, kiek per visus praėjusius metus.

Pirkėjams kasmet patariama pradėti galvoti apie kondicionierių ar ventiliatorių įsigijimą dar prieš prasidedant karščiams.

Tuomet dar yra laiko ramiai apgalvoti, kokių šių įrenginių funkcijų reikia, koks yra kondicionuojamų patalpų plotas, užtenka laiko ir jiems įrengti.

„Tačiau tai padaro retas pirkėjas. Didžioji dalis klientų atbėga į parduotuves, kai namuose ar darbe jau tampa neįmanoma tverti karščio.

Žinodami kasmet pasikartojantį reiškinį tam ruošiamės iš anksto, prekių papildome kelis kartus per savaitę“, – sakė atstovė.

Dairosi tylių ventiliatorių

Kauniečių perkami ventiliatoriai kainuoja nuo 15 iki 480 eurų. Brangesnieji turi ir oro valymo ar oro drėkinimo funkciją. Kondicionieriai brangesni, jų kainos – nuo 490 iki 2 tūkst. eurų.

„Nors oro kondicionierių paklausa sparčiai auga, ventiliatoriai perkami keliolika kartų dažniau. Anksčiau žmonės ieškodavo pigiausio ventiliatoriaus, o šįmet negaili pinigų ir renkasi brangesnius, tyliau veikiančius, gražiau atrodančius ar turinčius kitų funkcijų“, – sakė R.Gudaitė.

Vasaros pradžioje populiariausi buvo tylūs ir papildomų funkcijų turintys ventiliatoriai, kainavę 130 eurų. Jie buvo tiesiog iššluoti per trumpą laiką. Šią savaitę populiariausi – ypač tylūs minimalistinio dizaino ventiliatoriai, atkuriantys natūralaus vėjo švelnumą ir kainuojantys 159 eurus.

Žalingus spindulius blokuoja ir audiniai

Vytautas Ralys

Naujų technologijų audinių žinovas

„Per karščius apsisaugoti nuo kaitros ir net atsivėsinti kauniečiams gali padėti ir apranga. Daug būnantys lauke, aktyviai pramogaujantys, keliaujantys žino, kad dėl tam tikrų technologijų specialūs drabužiai apsaugo nuo žalingo ultravioletinių spindulių poveikio ne blogiau nei kosmetikos priemonės. Šių sparčiai populiarėjančių drabužių privalumas tas, kad nereikia teptis jokiais kremais, o apsauga nuo saulės garantuota.

Kaip ir kremai nuo saulės, audiniai yra skirstomi pagal SPF veiksnius. Puikią apsaugą siūlantys audiniai blokuoja 97,5–98 proc. ultravioletinių spindulių. Audiniai sukurti taip, kad spinduliai nepajėgia prasibrauti pro audinį, susigeria į specialius siūlus, atsispindi dėl specialių kristalų siūluose.

Kaip skamba frazė „šaldantys drabužiai“? Paslaptis slypi išskirtiniame kvėpuojančiame audinyje, kuris net esant per 30 laipsnių temperatūrai gavęs drėgmės atvėsta ir taip sukuria ilgalaikį šaldomąjį efektą. Drėgmė – tai ir vanduo, ir prakaitas.

Iš tokio audinio pasiūti marškinėliai, net ir ilgomis rankovėmis, kelnės, šortai, galvos apdangalai leidžia neperkaisti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.