Visiems meistrams siūlo įsilieti į daugiabučių priežiūros rinką

Prisijungti prie mobilios darbų atlikimo platformos, rinktis iš gausybės darbų Lietuvos daugiabučiuose ir gauti legalų atlygį. Tokią galimybę visiems šalies meistrams pasiūlė „City Service“ įmonių grupė, įkūrusi platformą „PortalPRO“. Ji grįsta dalijimosi ekonomikos principais ir primena UBER ir BOLT sistemas, skirtas vairuotojams.

 M.Patašiaus nuotr.
 M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2019, 2:31 PM, atnaujinta Feb 8, 2022, 2:59 PM

Užsakymų nepritrūks

„Kurdami platformą „PortalPRO“, įkvėpimo sėmėmės iš sėkmingų tarptautinių pavyzdžių. UBER sėkmingai sujungė kokybiškų paslaugų trokštančius keleivius ir užsidirbti siekiančius vairuotojus, tokia sąjunga aktuali ir daugiabučių namų aptarnavimo rinkoje. Gyventojai laukia kokybiškų paslaugų, o meistrai ieško progų užsidirbti“, – sakė „City Service“, valdančios platformą „PortalPRO“, valdybos narys Dalius Šimaitis.

Pagal šį modelį sėkmingai dirbama tiek JAV, tiek ir Europos daugiabučių administravimo rinkose. „Tikiu, kad jis prigis ir Lietuvoje“, – teigė D. Šimaitis.

Grupei priklausanti bendrovė „Mano Būstas“ yra didžiausia šalies daugiabučių namų administratorė. Ji teikia visas būsto priežiūros paslaugas ir aptarnauja net 190 tūkst. namų ūkių įvairiuose Lietuvos miestuose. „Darbų poreikis – milžiniškas, todėl užsakymų nepritrūks“, – įsitikinęs D. Šimaitis.

Anot jo, šiuo metu bendrovės aptarnaujamuose namuose užsakymų yra daugiau, nei turimų žmogiškųjų resursų. „Tai ir paskatino pasitelkti išorės rangovus“, – sakė D. Šimaitis.

Dirbs kiek nori

Visas darbų poreikis bus skelbiamas mobiliojoje aplikacijoje „PortalPRO“, užsiregistravusiesiems meistrams telefone ar kitame išmaniajame įrenginyje beliks pasirinkti, kur ir kokius darbus atlikti.

Patys meistrai turės pasirūpinti individualios veiklos pažymėjimu, o likusius formalumus padės spręsti „PortalPRO“. „Prieš prisijungdamas prie sistemos, kiekvienas meistras turės išklausyti mokymus ir gauti mūsų patvirtintą sertifikatą. Meistrai turės galimybę nusistatyti norimą darbo grafiką, rinktis tuos darbus, kurie labiausiai atitinka kvalifikaciją, dirbti pageidaujamu metu“, – teigė D.Šimaitis.

Kuriamoje platformoje numatyta priemonių, kurios meistrams leis dirbti patogiai. Pavyzdžiui, meistrams nereikės rūpintis medžiagomis. Jas palankiomis sąlygomis pasiūlys specialūs „PortalPRO“ tiekėjai. Už medžiagas meistrai turės galimybę atsiskaityti po to, kai platforma sumokės už atliktus darbus.

Ateityje meistrai, prisijungę prie platformos, bus reitinguojami. Po kiekvieno atlikto darbo klientai galės įvertinti, ar užsakymas atliktas laiku ir kokybiškai. Aukštą reitingą įgiję meistrai turės pirmenybę rinktis sistemoje esančius darbus.

Siūlo skaidrumą

Per platformą galės dirbti tik sertifikuoti ir individualios veiklos pažymėjimus turintys meistrai, todėl tikimasi, kad mažės šešėlis, kuris vis dar gajus šiame segmente.

„Dalis Lietuvos dirba nelegaliai ir patys save atkerta nuo socialinių garantijų, kurios pravers ateityje. Pasiūlę prisijungti prie platformos, galimybę dirbti ir užsidirbti legaliai, tuo pačiu siūlome ištrūkti iš šešėlio. Tikime, kad „PortalPRO“ ne tik skaidrins rinką, bet įneš daugiau konkurencingumo. Dėl to laimės tiek mūsų klientai, tiek dirbantieji“, – pabrėžė D.Šimaitis.

Naujoji platforma pradės veikti jau šių metų liepos mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.