Likviduojama „LitPol Link“ bendrovė: „Litgrid“ ir PSE bendradarbiaus tiesiogiai

Bendrovė „LitPol Link“ sėkmingai įvykdė savo misiją, todėl nuo šiol Lenkijos ir Lietuvos perdavimo sistemos operatoriai PSE ir „Litgrid“ bendradarbiaus tiesiogiai.

 „LitPol Link“ įvykdė savo misiją – jungtis tarp Lenkijos ir Lietuvos pastatyta. <br> A.Srėbalienės nuotr. 
 „LitPol Link“ įvykdė savo misiją – jungtis tarp Lenkijos ir Lietuvos pastatyta. <br> A.Srėbalienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-02 16:48

„Litgrid“ „Nasdaq Baltic“ biržoje pranešė, kad PSE ir „Litgrid“, vieninteliai antrinės bendrovės „LitPol Link“ akcininkai, nusprendė likviduoti šią bendrovę. Remdamiesi turima sėkminga bendradarbiavimo patirtimi statant antrąją jungtį, įvertinę patirtį ir teisinį reguliavimą tiesiant povandeninį kabelį „Harmony Link“ PSE ir „Litgrid“ nusprendė dirbti tiesiogiai.

Šiuo metu PSE ir „Litgrid“ įgyvendina jūrinės jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos „Harmony Link“ projektą. Ši jungtis – vienas iš Baltijos valstybių elektros energijos sistemos sinchronizavimui su žemyninės Europos sistema būtinų elementų.

Įvertinę statant jungtį „LitPol Link“ įgytą patirtį bei teisinį reguliavimą, „Litgrid“ ir PSE nusprendė, kad tiesioginis jų bendradarbiavimas būtų naudingesnis ekonomiškai ir laiko atžvilgiu, o pats procesas – skaidresnis.

„Litgrid“ ir PSE bendrą antrinę bendrovę „LitPol Link“ įsteigė 2008 m. gegužės 19 d. Kiekviena akcininkė turėjo po 50 proc. akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.