Europos išieškojimo lyderis iš Vokietijos įsigijo pirmąjį portfelį Lietuvoje

Vokietijoje registruota kompleksinių investicijų bendrovė „EOS Group“ (toliau – EOS) Lietuvoje per pirmąjį 2019 m. pusmetį įsigijo savo pirmąjį 2,5 mln. eurų vertės skolų portfelį Lietuvoje. 

Portfelį sudaro neveiksnios fizinių asmenų paskolos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Portfelį sudaro neveiksnios fizinių asmenų paskolos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2019, 10:11 AM

Portfelį sudaro neveiksnios fizinių asmenų paskolos.

Šalyje EOS įsigytus skolų portfelius administruojančios UAB Legal Balance vadovo Mariaus Šlepečio teigimu, partneriai iš Vokietijos į neveiksnias paskolas ketina Lietuvoje investuoti ir toliau. 

„Konkurencingoje rinkoje visais atvejais siekiama subalansuoti skolininko ir kreditoriaus interesus bei pasiekti abiem šalims naudingus susitarimus. Toks požiūris į verslo etiką – etaloninis ir strategiškai naudingas Lietuvos ekonomikai, todėl tikimės, kad bendras darbas duos gerus rezultatus“, – teigia M. Šlepetis. 

Solidžią tarptautinę reputaciją turintis investuotojas grąžina kreditoriams apyvartines lėšas ir padeda išsaugoti ar atkurti finansinį stabilumą ir reputaciją. 

Lietuvių partnerystė su EOS atvėrė galimybę naudotis ir skolų išieškojimo platforma „Cross-border“ – jos pagalba nuo bendradarbiavimo pradžios Legal Balance Vokietijos partneriams perdavė išieškoti daugiau kaip 4,6 mln. eurų vertės skolų visame pasaulyje.

2017-2018 finansiniais metais virš 7,5 tūkst. darbuotojų turinti EOS pasiekė 795 mln. eurų apyvartą. Grupės pelnas iki mokesčių tuo laikotarpiu buvo 271,5 mln. eurų. Pagrindinę savo veiklą EOS vykdo įsigydama įkeitimu apsaugotus ar neapsaugotus skolų portfelius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.