Atsisakyk popierinės sąskaitos – išgelbėk medį!

Ar žinote, kiek medžių reikia iškirsti, norint pagaminti 1 toną popieriaus? Net 24 medžius! Daugiabučių gyventojai, kurių namus prižiūri „Mano Būsto“ grupės įmonės, vis dažniau atsisako popierinių sąskaitų ir už būsto priežiūros paslaugas atsiskaito naudodamiesi programėle „eBŪSTAS“. Taip jie ne tik taupo laiką, bet ir prisideda prie miškų išsaugojimo.

 K.Bitvinsko nuotr.
 K.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2019, 1:57 PM

Lietuvoje populiariausia už būsto priežiūros ir kitas paslaugas atsiskaityti per elektroninę bankininkystę ar neštis popierinius kvitus į įmokų surinkimo vietas. Tačiau daugiabučių namų priežiūrą vykdančios bendrovės „Mano Būstas“ atstovai pastebi, kad gyventojai noriai priima skaitmenines naujoves, jomis naudojasi ir mielai dalijasi patirtimi su kitais. Todėl vis daugiau žmonių savo išmaniuosius įrenginius naudoja ne tik skambinti, rašyti žinutes ar naršyti internete, bet ir apmokėti sąskaitas.

Pasikeitusius daugiabučių namų gyventojų įpročius galima iliustruoti skaičiais. Per pastaruosius dvejus metus „Mano Būsto“ klientų, atsisakiusių popierinių sąskaitų ir mokančių per savitarną ar „eBŪSTO“ programėlę, skaičius išaugo net 30 procentų. Ši tendencija kas mėnesį vis ryškesnė – elektroniniu būdu mokama vis dažniau.

Popierinių sąskaitų atsisakoma dėl keleto svarbių priežasčių – siekiant mokėti patogiau, greičiau ir norint gyventi ekologiškiau. Jei vis dar gautume popierines sąskaitas už internetą, televiziją, mobilųjį ryšį, komunalines, būsto priežiūros, draudimo ir kitas paslaugas, tai susidarytų nemaža krūva popieriaus. Taip apmokėti sąskaitas yra ne tik nepatogu, bet ir reikalauja daug popieriaus resursų, kuriuos, pakeitę įpročius, žmonės gali lengvai sumažinti.

„Mano Būsto“ generalinis direktorius Mindaugas Genys pastebi, kad „eBŪSTAS“ – tai atskira sistema, suteikianti galimybę ne tik patogiai atsiskaityti už suteiktas paslaugas, bet ir siūlanti daug kitų naudingų sprendimų, palengvinančių daugiabučio namo gyventojų kasdienybę.

„Žinoma, sąskaitas visada galima apmokėti ir per elektroninę bankininkystę, bet naudojant „eBŪSTĄ“ tai galima padaryti vos dviem mygtuko paspaudimais, o banke turėsite atlikti eilę prisijungimo ir mokėjimo patvirtinimo procedūrų. Be to, aplikacijos naudotojai pirmieji sulaukia informacijos iš namo administratoriaus apie vykdomus darbus ir kilusias problemas. Be to, patys gyventojai išmaniuoju įrenginiu gali užfiksuoti gedimą name ir persiųsti jį tiesiai savo daugiabučio administratoriui. Tai išties patogu“, – programėlės privalumus vardijo M. Genys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.