Švedijos baldų gamybos milžinė „Ikea“ ketina uždaryti savo vienintelę gamyklą Jungtinėse Valstijose

Švedijos baldų gamybos milžinė „Ikea“ šių metų pabaigoje ketina uždaryti savo vienintelę gamyklą Jungtinėse Valstijose.

„Ikea“ JAV gamykla įsikūrusi Virdžinijoje, Danvilyje. Nuo 2008 m. Švedijos grupė gamina medienos produktus iš sėkmingų „Kallax“ ir „Besta“ asortimentų.<br>T.Bauro nuotr.
„Ikea“ JAV gamykla įsikūrusi Virdžinijoje, Danvilyje. Nuo 2008 m. Švedijos grupė gamina medienos produktus iš sėkmingų „Kallax“ ir „Besta“ asortimentų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-16 14:12

Viena iš tokio sprendimo priežasčių yra tai, kad jos gamybos išlaidos ir ir ypač žaliavų kaina Jungtinėse Valstijose yra gerokai didesnė nei Europoje, antradienį sakė „Ikea“ atstovė spaudai, patvirtindama žiniasklaidos pranešimus.

„Būtų geriau, kad „Ikea“ produktus Šiaurės Amerikos rinkai gamintų savo Europos gamyklose, o tada juos transportuotų per Atlanto vandenyną“, – pridūrė ji. Dėl to metų pradžioje JAV būtų prarasta trys šimtai darbo vietų.

„Ikea“ JAV gamykla įsikūrusi Virdžinijoje, Danvilyje. Nuo 2008 m. Švedijos grupė gamina medienos produktus iš sėkmingų „Kallax“ ir „Besta“ asortimentų. Tai yra vienintelė „Ikea“ gamybos įmonė Šiaurės Amerikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.