„Klaipėdos nafta“ atidėjo sprendimą dėl SGD terminalo veiklos perleidimo antrinei bendrovei

Bendrovė „Klaipėdos nafta“ ketvirtadienį atidėjo sprendimą dėl suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje veiklos atidavimo, kaip turtinio komplekso, į antrinę bendrovę „SGD terminalas“.

Kaip skelbiama po įvykusio „Klaipėdos naftos“ visuotinio akcininkų susirinkimo, nuspręsta atidėti klausimo priėmimą iki bus atliktas naujas vertinimas dėl investavimo į antrinę bendrovę. <br>E.Petkutės nuotr.
Kaip skelbiama po įvykusio „Klaipėdos naftos“ visuotinio akcininkų susirinkimo, nuspręsta atidėti klausimo priėmimą iki bus atliktas naujas vertinimas dėl investavimo į antrinę bendrovę. <br>E.Petkutės nuotr.
 „Achemos grupė“ generalinis direktorius Mindaugas Deksnys. <br> Bendrovės nuotr.
 „Achemos grupė“ generalinis direktorius Mindaugas Deksnys. <br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2019, 2:51 PM

Kaip skelbiama po įvykusio „Klaipėdos naftos“ visuotinio akcininkų susirinkimo, nuspręsta atidėti klausimo priėmimą iki bus atliktas naujas vertinimas dėl investavimo į antrinę bendrovę.

„Klaipėdos nafta“ leidimą perleisti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje veiklą, kaip turtinį kompleksą, gavo iš Finansų ministerijos.

SGD terminalo veikla būtų perleidžiama didinant „SGD terminalas“ įstatinį kapitalą piniginiu ir nepiniginiu įnašu – išleidžiant iš viso 997,5 tūkst. „SGD terminalas“ naujų akcijų, kurių kiekvienos akcijos nominali vertė yra 1 euras. Bendra minimali emisijos kaina – 25,8 mln. eurų, o maksimali – 28,8 mln. eurų, skelbiama „Nasdaq Baltic“ biržoje.

Taip pat Finansų ministerija išdavė leidimą suteikti korporatyvinę garantiją bendrovei „Hoegh LNG Klaipėda“ ir „HOEGH LNG LTD“ už antrinės bendrovės įsipareigojimų, prisiimtų pagal 2012 m. kovo 2 d. laivo-saugyklos nuomos sutartį, vykdymą.

Koncerno „Achemos grupė“ nuomone, šie veiksmai ir priežastis atidėti klausimą, kad turto vertinimo galiojimas baigėsi, yra neįtikinantys.

„Pasak nepriklausomų turto vertintojų, naujos pakoreguotos ataskaitos parengimas užtruktų tik savaitę-dvi, tai reiškia, kad ją buvo galima atnaujinti iki liepos 18 d. sušaukto pakartotinio akcininkų susirinkimo. Atitinkamai, galimybė priimti norimą sprendimą yra pagrindinio „Klaipėdos naftos“ akcininko Energetikos ministerijos ir „Klaipėdos naftos“ rankose“, – pranešime cituojamas koncerno „Achemos grupė“ generalinis direktorius Mindaugas Deksnys.

Koncernas „Achemos grupė“ siekia, kad atskirtoje bendrovėje – „SGD terminalas“ būtų išlaikyta tokia pati akcininkų struktūra, kokia ji šiuo metu yra „Klaipėdos naftos“. Energetikos ministerijai, kuri yra pagrindinė „Klaipėdos naftos“ akcininkė, turi priklausyti 72,32 proc. akcijų, koncernui „Achemos grupė“ – 10,41 proc., o smulkiesiems akcininkams – 17,27 proc. akcijų. Pagal dabartinį Energetikos ministerijos projektą 100 proc. įmonės „SGD terminalas“ akcijų priklausytų tik „Klaipėdos naftai“.

Koncernas „Achemos grupė“ dėl Energetikos ministerijos veiksmų reorganizuojant „Klaipėdos naftą“ ir akcininkų teisių pažeidimo kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, premjerą Saulių Skvernelį, Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir Europos Komisiją. Antrasis pagal dydį „Klaipėdos naftos“ akcininkas aukščiausių valstybės vadovų prašo imtis veiksmų, kad vykdant „Klaipėdos naftos“ reorganizaciją būtų laikomasi teisės aktų reikalavimų ir paisoma visų bendrovės akcininkų teisių.

Lukas Blekaitis

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth