Vakaris Deksnys. Kelininkų ašaromis ministras netiki

Kažkokie stebuklai dedasi Marijos žemėje. Ne, Palangos verslininkai nenustoja rankų grąžyti dėl atvėsusių orų ir sumenkusios poilsiautojų minios. Žemdirbiai tradiciškai toliau prognozuoja kelis kartus mažesnį derlių nei anksčiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2019, 9:56 AM

Rauda ir kelininkai – jie tiktai girdi apie milijonus, skirtus magistralėms ir žvyrkeliams, bet jų nemato.

Pasirodo, pernai pasikeitusi Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovybė kaip reikiant suveržė diržus. Taip suveržė, kad nuo praėjusių metų liko net 85 milijonai niekur nepanaudotų eurų. Negi Lietuvoje keliai jau tokie pat kaip Vokietijoje ar Danijoje?

Bet taip Susisiekimo ministerijoje įsivaizduojama kova su korupcija.

Juk net ir pats susisiekimo ministras R.Masiulis kur tik pasisuks, ten broką aptiks, – tai asfaltas per plonas, tai danga nelygi, tai duobės per greitai atsiranda, tai savo auditorius reikia į kitą ministeriją siųsti.

Kai tik toks vadovo požiūris, direkcijos vadovai gali raportuoti, kokias sumas sutaupę. Ir jie ramūs, dirbti nereikia, ir ministrui smagu.

Tik kelininkai burba, kad nepanaudojusi tų 85 milijonų eurų valstybė prarado penkis kartus daugiau, nes jie būtų kūrę darbo vietas, pirkę medžiagų, technikos. Ne tuo adresu kreipiatės, vyrai. R.Masiulis – ne finansų ar socialinės apsaugos ir darbo ministras, todėl tokios netektys – ne jo daržas.

Ministerija ir Kelių direkcija galės taupyti ir toliau. Antai pažadėjo žvyrkelius paasfaltuoti, numetė savivaldybėms 10 milijonų eurų – pridėkite antra tiek ir dirbkite! Tik nepažiūrėjo į kalendorių ir liepė apsispręsti tuo metu, kai buvo ką tik savivaldybių rinkimai pasibaigę ir valdžia nesudaryta.

Vieni spėjo pasinaudoti pasiūlymu, kiti, kol išsirinko vietos vadovus, liko pavėlavę. Tad dar labiau praverti pinigų maišo, ant kurio sėdi jų skirstytojai, jau ir nebėra reikalo. Vėl girsimės daug daug sutaupę, o mūsų keliai bus vis prastesni nei kaimynų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.