Parduotuvės pasiūlymas suglumino – dviprasmiška idėja sukėlė audrą

Tarptautinio tinklo parduotuvė „Circle K“ Meksikoje Sekretorės dienos proga, kuri šioje šalyje minima trečiąjį liepos trečiadienį, pateikė pirkėjus sutrikdžiusį pasiūlymą.

Kai prieš Sekretorės dieną parduotuvė klientams pasiūlė tokį gluminantį komplektą, daugeliui tai nė kiek nepriminė galimybės pagerbti koleges, greičiau priešingai – jas pažeminti.<br> 123rf.com nuotr.
Kai prieš Sekretorės dieną parduotuvė klientams pasiūlė tokį gluminantį komplektą, daugeliui tai nė kiek nepriminė galimybės pagerbti koleges, greičiau priešingai – jas pažeminti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-22 19:48

Ji savo tviterio paskyroje ragino klientus sekretores nustebinti specialiu rinkiniu – buteliu vyno, šokolado plytele ir prezervatyvų dėžute, rašo bbc.com.

Po tokio sumanymo prekybininkams teko atsiprašinėti, nes visuomenė šitokią idėją pasmerkė kaip seksistinę. „Circle K“ skelbimą iš viešosios erdvės pašalino.

Meksikoje ne viena profesija turi savo dieną. Tačiau įprastai ta proga pakanka atviruko, žinutės ar nedidelės dovanos, kuri dažniausiai būna gėlės ar šokoladas.

Tačiau šiuo atveju, kai prieš Sekretorės dieną parduotuvė klientams pasiūlė tokį gluminantį komplektą, daugeliui tai nė kiek nepriminė galimybės pagerbti koleges, greičiau priešingai – jas pažeminti.

Iš viso „Circke K“ skelbime buvo trys dovanų sekretorėms pasiūlymai. Dviejuose jų buvo vynas ir šokolado plytelė. Trečiasis, kaip jau žinoma, turėjo ir trečiąją prekę.

Tekstas prie pasiūlymų skelbė: „Laimingos dienos visoms sekretorėms. Atšvęskite ją tinkamai su šiuo išskirtiniu rinkiniu“. O kiek žemiau, skliaustuose, anglų kalba dar pridėta: „Jei supranti, ką noriu pasakyti“.

Meksikoje seksualinis priekabiavimas ir smurtas dėl lyties dažnas. Naujausia apklausa rodo, kad 73 proc. moterų, dirbančių Meksikos žiniasklaidoje, yra patyrusios seksualinį priekabiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.