Restruktūrizavimą pradėjęs „Deutsche Bank“ skaičiuoja milijardinius nuostolius

Didžiausią savo istorijoje restruktūrizavimą pradėjęs didžiausias Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ antrąjį ketvirtį patyrė 3,2 mlrd. eurų grynuosius nuostolius.

„Deutsche Bank“ įplaukos balandžio–birželio mėnesiais, palyginti su metais anksčiau, smuko 6 proc. iki 6,2 mlrd. eurų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Deutsche Bank“ įplaukos balandžio–birželio mėnesiais, palyginti su metais anksčiau, smuko 6 proc. iki 6,2 mlrd. eurų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2019, 9:16 AM

„Siekdami įgyvendinti savo strategiją ir iš esmės pakeisti „Deutsche Bank“, jau ėmėmės svarbių priemonių. Tai padarė poveikį mūsų rezultatams“, – pareiškė sunkumų slegiamo banko generalinis direktorius Christianas Sewingas.

„Deutsche Bank“, kuris ne vieną dešimtmetį mėgino konkuruoti su Volstryto milžinais, šį mėnesį paskelbė, jog iki 2022 m. visame pasaulyje panaikins 18 tūkst. darbo vietų, atsisakys didžiosios dalies prekybos akcijomis veiklos ir vėl sutelks dėmesį į verslą Vokietijoje bei Europoje.

Šiomis priemonėmis taip pat siekiama sumažinti metines išlaidas 6 mlrd. eurų.

Su restruktūrizavimu susijusios išlaidos antrąjį ketvirtį sudarė 3,4 mlrd. eurų, o tai reiškia, jog bankas būtų gavęs 231 mln. eurų grynąjį pelną, jeigu nebūtų patyręs šių išlaidų.

2108 m. antrąjį ketvirtį banko grynasis pelnas sudarė 361 mln. eurų.

„Deutsche Bank“ įplaukos balandžio–birželio mėnesiais, palyginti su metais anksčiau, smuko 6 proc. iki 6,2 mlrd. eurų.

O ikimokestiniai nuostoliai sudarė 946 mln. eurų, nors 2018 metų antrąjį ketvirtį bankas buvo uždirbęs 1,7 mlrd. eurų ikimokestinį pelną.

Tačiau „Deutsche Bank“ pabrėžė, jog restruktūrizavimas jau duoda vaisių, nes išlaidos antrąjį ketvirtį sumažėjo 4 procentais.

Bankas taip pat pranešė, jog tęsia derybas su Prancūzijos banku „BNP Paribas“, kuriam nori parduoti tam tikras prekybos verslo dalis, ir kad jau atleido daugiau kaip 900 darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.