Alinamą kelionę į Alikantę išgyvenusios palangiškės motina: „Vienas aukščiausiasis žino, kas kaltas“

Šeštadienį atostogų ar su reikalais į Alikantę Ispanijoje išsirengusių keleivių laukė kankinamos valandos tvankiame orlaivyje Kauno oro uoste. Alikantės oro uoste atvykstančių artimųjų, kurių vienas – mažametis, laukė ir Ispanijoje gyvenanti Birutė.

Šeštadienį į Alikantę iš Kauno oro uosto skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvas su būriu atostogų išsiilgusių lietuvių turėjo pakilti 20 valandą, tačiau vidurnaktį jis ir toliau stovėjo vietoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šeštadienį į Alikantę iš Kauno oro uosto skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvas su būriu atostogų išsiilgusių lietuvių turėjo pakilti 20 valandą, tačiau vidurnaktį jis ir toliau stovėjo vietoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2019, 1:19 PM, atnaujinta Jul 29, 2019, 6:44 PM

Kaip lrytas.lt jau rašė, šeštadienį į Alikantę iš Kauno oro uosto skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvas su būriu atostogų išsiilgusių lietuvių turėjo pakilti 20 valandą, tačiau vidurnaktį jis ir toliau stovėjo vietoje, o viduje nuo karščio leipstantys žmonės savo pyktį liejo vis garsiau.

„Žmonės pavargę, vaikai klykia, visi nori valgyti, atsigerti. Juokingiausia, kad personalas užsidarė ir neišlenda. Jokios informacijos nepasakė. Šalia žmonės sako, kad kiek skrenda į Alikantę, tiek skrydžiai vėluoja iki 2 valandų. Ir visada „Ryanair“. Kalba, kad reikės jų atsisakyti“, – lrytas.lt šeštadienio vėlų vakarą pasakojo tame lėktuve buvusi Greta.

Ne tik orlaivyje įstrigusiems keleiviams teko kentėti, laukimas ir nežinia alino ir atvykstančių artimųjų laukiančius žmones Ispanijoje.

Birutė Ispanijoje laukė iš Palangos atvykstančios dukters su devynmečiu anūku, kurie pasirinko skristi šeštadienį iš Kauno oro uosto. Artimųjų jau oro uoste jai teko laukti porą valandų.

Orlaivis Alikantėje turėjo nusileisti 23 val. 35 min., o nusileido tik 3 val. 35 min.

„Mes turėjome po šito skrydžio dar važiuoti apie 3 valandas. Įsivaizduokite, kaip tai būtų buvę. Bet dukra panoro nakvoti kur nors Alikantėje“, – pasakojo Birutė.

Lietuvių šeima liko nakvoti apgyvendinimo vietoje netoli oro uosto. Juolab Birutės duktė iš Palangos, tad dar prieš skrydį iš Kauno su mažamečiu sūnumi teko įveikti netrumpą kelią.

„Nakvynė prie oro uosto sumažino nuovargį“, – sakė moteris.

„Nežinau, kas kaltas, bet tai nebe pirmas kartas. Ką kaltinti, vienas aukščiausiasis težino. Svarbiausia, kad sveiki visi, sėkmingai nusileido.

Nemaloni situacija. Man gaila visų. Ir įgulos. Bet aš optimistė, nėra to blogo, kas neišeitų į gera“, – kalbėjo Birutė.

Lietuvos oro uostų įmonės atstovas šeštadienio vakarą aiškino, kad lėktuvas nepakyla, nes Alikantėje esantis oro uostas – per daug apkrautas. Tuo tarpu orlaivio kapitonas tikino, kad priežastis – prastos oro sąlygos.

Kaip lrytas.lt paaiškino „Ryanair“ atstovai, skrydis vėlavo dėl oro eismo reguliuotojų atidėto pakilimo laiko. Oro bendrovė darsyk atsiprašė keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?