„Ryanair“ pilotai balsavo už streiką JK

Pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotai, dirbantys Jungtinėje Karalystėje (JK), trečiadienį pranešė, kad artimiausiomis savaitėmis ketina streikuoti, siekdami geresnių darbo sąlygų ir didesnio darbo užmokesčio.

Didžiosios Britanijos oro linijų pilotų asociacijos profsąjunga (BALPA) pranešė, kad balsavo 72 proc. jos narių, dirbančių „Ryanair“, iš kurių 80 proc. balsavo už streiką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Didžiosios Britanijos oro linijų pilotų asociacijos profsąjunga (BALPA) pranešė, kad balsavo 72 proc. jos narių, dirbančių „Ryanair“, iš kurių 80 proc. balsavo už streiką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2019, 12:04 PM

Didžiosios Britanijos oro linijų pilotų asociacijos profsąjunga (BALPA) pranešė, kad balsavo 72 proc. jos narių, dirbančių „Ryanair“, iš kurių 80 proc. balsavo už streiką.

Streikai vyks rugpjūčio 22–23 bei rugsėjo 2–4 dienomis.

Visgi „Ryanair“ atstovas spaudai teigė, kad BALPA nariais yra mažiau nei 50 proc. bendrovėje dirbančių pilotų britų.

„Šiam BALPA pramoniniam veiksmui neduotas „Ryanair“ pilotų įgaliojimas, jam parinktas netinkamas metas likus vos 10 savaičių iki „Brexit“ ir jis sukels nereikalingus klientų atostogų ir kelionių planų trikdžius“, – tvirtinama bendrovės pranešime.

BALPA teigė, kad „Ryanair“ nėra sudariusi standartinių darbo sutarčių, kurių tikėtųsi bet kuri profsąjunga.

„Mūsų reikalavimai apima daug klausimų, įskaitant pensijas, licencijų praradimo draudimą, motinystės išmokas, pašalpas, sąžiningą, skaidrią ir nuoseklią darbo užmokesčio struktūrą“, – teigiama profsąjungos pranešime.

Tuo tarpu BALPA nariai, dirbantys oro linijų bendrovėje „British Airways“, neseniai taip pat balsavo už tai, kad būtų imtasi veiksmų ginče dėl darbo užmokesčio.

Liepos 29 dieną „Ryanair“ pranešė, kad jos pirmojo ketvirčio grynasis pelnas smuko daugiau nei penktadaliu, o tai lėmė augantys kaštai, didelė konkurencija ir suirutė dėl „Brexit“.

Pajamos po mokesčių sumažėjo 21 proc. iki 243 mln. eurų, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, sakoma „Ryanair“ rezultatų ataskaitoje.

„Ryanair“ Jungtinėje Karalystė surenka maždaug ketvirtadalį pajamų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.