Kas to nenorėtų: „Lietuvos geležinkelių“ vadovui leista bendrovės automobilį naudoti asmeniniais tikslais

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjus tyrimą dėl bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus Manto Bartuškos elgesio bendrovės automobilį naudojant ir asmeniniais tikslais, bendrovė pabrėžė, kad vadovas tą daro teisėtai, pagal bendrovėje patvirtintą automobilių naudojimo tvarką.

„Lietuvos geležinkeliai“ teigia, kad vadovas tarnybinį automobilį asmeniniais tikslais naudoja teisėtai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos geležinkeliai“ teigia, kad vadovas tarnybinį automobilį asmeniniais tikslais naudoja teisėtai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Bartuška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Bartuška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2019, 9:18 AM

„Už pajamas, gaunamas natūra, bendrovės vadovas sumoka visus priklausančius mokesčius“, – teigė „Lietuvos geležinkeliai“.

VTEK aiškinsis, ar M.Bartuška nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimo naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti bei naudotis ir leisti naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Esą tarnybiniu bendrovės automobiliu M.Bartuška ne darbo metu ir savaitgaliais vyksta į savo sodybą bei važinėja kitais privačiais reikalais.

Tyrimui atlikti VTEK įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.