Štai ką gali įpykę vairuotojai: degalinėse pritrūkus degalų neapsieita be policijos

Pirmadienį prasidėjus benzinvežių vairuotojų streikui ir šalies degalinėse pristigus degalų, Portugalijos policijos pareigūnų ekipažai buvo priversti lydėti degalų pripildytas autocisternas į degalines.

Policijos ekipažai išlydi degalų pripildytus benzinvežius. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Policijos ekipažai išlydi degalų pripildytus benzinvežius. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Streikuojantys vairuotojai siekia didesnio atlyginimo 2021 ir 2022 m.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Streikuojantys vairuotojai siekia didesnio atlyginimo 2021 ir 2022 m.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 12, 2019, 4:00 PM

Tuo tarpu Vyriausybė paskelbė šalyje „energijos krizę“. Pasak naujienų agentūros AFP reporterio, policijos ir benzinvežių konvojus iš Lisabonos priemiestyje Aveiroje esančios kuro saugyklos išvažiavo aplenkęs apie 30 prie saugyklos piketavusių benzinvežių vairuotojų.

Nors Portugalijos ministras pirmininkas Antonio Costa ramino portugalus, pirmadienio rytą apie 15 proc. iš 3 tūkst. šalies degalinių kuro neturėjo visiškai, dar 15 proc. – neturėjo kurios nors vienos rūšies degalų.

A.Costos Vyriausybės paskelbta „energijos krizė“, be kita ko, leidžia degalinėse apriboti pilamo kuro kiekį. Lengviesiems automobiliams tai – 25 l, sunkvežimiams – 100 l.

Benzinvežių vairuotojų profsąjungos patikino, kad logistikos bendrovės „išsipirko“ dalį streikuojančių vairuotojų, nepaisant Vyriausybės reikalavimų pervežti bent pusę dienos degalų normos specialiosioms tarnyboms ir kitiems ypatingos svarbos klientams.

A.Costa, jau anksčiau perspėjęs, kad Vyriausybė reikalaus, jog streikuojantys benzinvežių vairuotojai dirbtų, jei to reikalaus aplinkybės, pirmadienį tvirtino, kad „minimalių reikalavimų yra laikomasi, kol kas viskas vyksta civilizuotai ir ramiai“.

Pasak Vyriausybės, oro uostai yra viena iš prioritetinių degalų tiekimo sričių, o, jei to prireiks, degalus į oro uostus gali imtis vežti apie 500 karių ir kitų jėgos struktūrų darbuotojų.

Benzinvežių vairuotojai Portugalijoje jau rengėsi streikuoti balandį, tačiau streikas buvo atšauktas, kai vairuotojai sulaukė didesnių atlyginimų. Dabar streikuojantys vairuotojai siekia didesnio atlyginimo 2021 ir 2022 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.