JAV atideda naujų muitų įvedimą daliai importo iš Kinijos

Jungtinės Valstijos nusprendė iki gruodžio vidurio atidėti naujų 10 proc. muitų įvedimą daliai iš Kinijos importuojamų prekių. Apie tai antradienį, rugpjūčio 13-ąją, pranešė vyriausybė. Visgi muitai likusioms 300 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms iš Kinijos įsigalios nuo rugsėjo 1 dienos.

D.Trumpas įvedė muitus 300 mlrd. dolerių vertės kiniškoms prekėms. <br>AP nuotr.
D.Trumpas įvedė muitus 300 mlrd. dolerių vertės kiniškoms prekėms. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-13 18:04

Atidėtieji muitai apima mokesčius mobiliesiems telefonams, nešiojamiesiems kompiuteriams, kompiuterių monitoriams, vaizdo žaidimų konsolėms bei daliai žaislų, avalynės ir drabužių, sakoma JAV prekybos atstovo pranešime.

Kai kurie produktai buvo išbraukti iš sąrašo dėl nacionalinio saugumo ir kitų sumetimų, pavyzdžiui, jų svarbos sveikatos apsaugai ir saugai.

Vašingtonui ir Pekinui mėginant išspręsti gilėjantį konfliktą dėl prekybos, JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris antradienio rytą kalbėjosi su Kinijos prekybos pareigūnais, o po dviejų savaičių planuojamas dar vienas telefoninis pokalbis, naujienų agentūrai AFP pažymėjo JAV prekybos biuras.

Be to, D.Trumpas apkaltino Pekiną ir toliau nevykdant savo įsipareigojimo pirkti Jungtinių Valstijų žemės ūkio produkciją.

„Kaip įprasta, Kinija žadėjo pirkti „daug“ mūsų didžiųjų amerikiečių ūkininkų išaugintos produkcijos. Iki šiol jie nepadarė to, ką sakė. Galbūt dabar bus kitaip!“ – antradienį D.Trumpas parašė tviteryje.

Kaip buvo pranešama anksčiau, rugpjūčio 1 dieną JAV prezidentas paskelbė ketinantis įvesti 10 proc. muitus iš Kinijos importuojamoms prekėms, kurių vertė siekia 300 mlrd. JAV dolerių per metus, nes derybose dėl dviejų šalių prekybos susitarimo nepavyko pasiekti pažangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.