G. Nausėda tikisi daugiau Vokietijos investicijų, patarėjas susitiko su į Lietuvą ateinančia įmone

Vizitą Berlyne baigęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad pastaruoju metu pagreitį įgavusios investicijos iš Vokietijos turi potencialo augti dar labiau, ypač finansinių ir aukštųjų technologijų srityje.

G.Nausėda sakė, kad ekonominė diplomatija bus tarp jo užsienio politikos prioritetų. <br>D.Umbraso nuotr.
G.Nausėda sakė, kad ekonominė diplomatija bus tarp jo užsienio politikos prioritetų. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaidotas Beniušis

Aug 15, 2019, 5:00 PM, atnaujinta Aug 15, 2019, 5:01 PM

Šalies vadovas sakė, kad ekonominį bendradarbiavimą ketvirtadienį aptarė su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu.

Vokietija artimiausią dešimtmetį liks vienu iš pagrindinių mūsų ekonominių partnerių. Konstatavome, kad šioje srityje yra nebloga padėtis, atėjo daug naujų investuotojų“, – baigęs vizitą Lietuvos žurnalistams Vilniaus oro uoste sakė G. Nausėda.

„Kartu konstatavome, kad potencialas yra daug didesnis ir gali apimti tuos sektorius, kurie šiuo metu ne tiek smarkiai atstovaujami – tai fintech'as, aukštosios technologijos, biotechnologijos, gyvybės mokslai“, – kalbėjo prezidentas.

Pastaraisiais metais Lietuvą savo gamykloms pasirinko kelios Vokietijos pramonės milžinės, tiekiančios kompotentus automobilių pramonei – gamyklą jau atidarė apšvietimo ir elektronikos įmonė „Hella“, šiemet turėtų startuoti „Continental“ ir „Mikron“ gamyklos.

Su šveicarų ir vokiečių kapitalo „Mikron“ atstovais per G.Nausėdos vizitą Berlyne susitiko jo patarėjas ekonomikos klausimais Simonas Krėpšta. Ši bendrovė rugsėjo pabaigoje Kauno rajone atidarys automatizavimo modulių gamybos įmonę.

Lietuva taip pat siekia pritraukti Vokietijos naujųjų finansinių technologijų bendrovių, kad jos padėtų paversti Lietuvą Šiaurės Europos fintech centru.

G.Nausėda sakė, kad ekonominė diplomatija bus tarp jo užsienio politikos prioritetų, ambasadoriams bus keliami reikalavimai stiprinti prekybinius ryšius ir pritraukti investicijų.

„Jau susitikau ne su vienu diplomatu, kurie dabar prisiima naujas atsakomybes naujose šalyse. Daugeliui iš jų kartojau priesaką, kad jūsų veiklą vertinsiu pagal tai, kaip pagerės mūsų ekonominis ir investicinis bendradarbiavimas“, – sakė G. Nausėda.

Kartu prezidentas pabrėžė, kad greta ekonominės diplomatijos didelį dėmesį skirs saugumo klausimams, nes „nesaugioje aplinkoje neįmanoma sėkmingai kurti ekonomikos ir gerovės“, taip pat Europos Sąjungos ir NATO darbotvarkei.

G.Nausėda prezidento rinkimų kampanijos metu ne kartą sakė, kad Lietuvos užsienio politikoje pasigenda ekonominės diplomatijos. Jis pabrėžė, kad ekonominiai interesai turi būti atidžiau vertinami sprendžiant dėl diplomatinių atstovybių tinklo ir žadėjo vežtis verslininkų delegacijas į potencialias rinkas.

Ruošdamasis vizitui Vokietijoje prezidentas svarstė čia susitikti su potencialiais investuotojais, tačiau dėl vasaros atostogų ir logistinių iššūkių tokio susitikimo surengti nepavyko, sakė jo patarėjai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.