Prancūzijos ministras: JAV muitų prancūziškam vynui grėsmė traukiasi

Nors ir visiškai neišnykusi, tačiau Jungtinių Valstijų muitų prancūziškam vynui grėsmė po Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo mažėja, teigia Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as.

Pirmadienį žurnalistų paklaustas D. Trumpas atsisakė atskleisti, ar atsiima savo grasinimus įvesti muitus prancūziškam vynui. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmadienį žurnalistų paklaustas D. Trumpas atsisakė atskleisti, ar atsiima savo grasinimus įvesti muitus prancūziškam vynui. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2019, 1:48 PM

Pasak B. Le Maire'o, Prancūzijos ir JAV delegacijos G-7 susitikime Bjarice pasiekė susitarimą užbaigti konfliktą, kurį sukėlė Prancūzijos ketinimai įvesti taip vadinamą interneto milžinų mokestį, rašo "Reuters".

Vašingtonas savo ruožtu tvirtino, kad mokesčiu neteisėtai taikomasi apmokestinti JAV technologijų bendrovių, kaip "Google" ir "Apple" pajamas, o prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino atsakyti į interneto milžinų mokestį muitais prancūziškam vynui.

"Iki Bjarico grėsmė buvo reali, mes buvome labai arti muitų prancūziškam vynui. Po Bjarico grėsmė atsitraukė. Grėsmė nėra visiškai išnykusi, bet ji mažėja. Dabar viskas priklausys nuo mūsų bendro darbo su amerikiečių kolegomis", – Prancūzijos televizijai LCI sakė B. Le Maire'as.

Pirmadienį žurnalistų paklaustas D. Trumpas atsisakė atskleisti, ar atsiima savo grasinimus įvesti muitus prancūziškam vynui.

B. Le Maire'o teigimu, jis sutarė su JAV iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu ir Baltųjų rūmų patarėju ekonomikos klausimais Larry'iu Kudlow, kad Prancūzija JAV technologijų bendrovėms kompensuos skirtumą tarp Prancūzijos įvedamo mokesčio ir planuojamo Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) skaitmeninių paslaugų apmokestinimo mechanizmo.

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalys nurodė EBPO parengti tarptautinių bendrovių apmokestinimo taisykles. Preliminarus EBPO interneto milžinų mokesčio mechanizmas bus paskelbtas šiemet, o galutinį susitarimą tikimasi pasiekti jau kitais metais.

Prancūzijos ne kartą pabrėžė atšauksianti savo įvesta interneto milžinų mokestį netrukus po to, kai bus priimtas EBPO susitarimas. Pasak B. Le Maire'o, mokestis bus atšauktas nelaukiant, kol EBPO susitarimą ratifikuos visos organizacijos šalys.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.