Lygių galimybių kontrolierė pradėjo tyrimą dėl „Barboros“

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos laikinoji vadovė Milda Vainiutė, įžvelgusi galimos diskriminacijos dėl negalios požymius,  pradėjo tyrimą dėl internetinės parduotuvės „Barbora“ veiksmų, praneša portalas 15min.lt.

 „Barboros“ vadovas Andrius Mikalauskas teigia, kad po klientų skundų įmonės politikos nėra pakeitęs – prekių į tam tikras gydymo įstaigas vežti ir toliau neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 „Barboros“ vadovas Andrius Mikalauskas teigia, kad po klientų skundų įmonės politikos nėra pakeitęs – prekių į tam tikras gydymo įstaigas vežti ir toliau neketina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-30 10:53

„Tyrimo metu vertinsime, ar tokie paslaugų teikėjo veiksmai neprieštarauja Lygių galimybių įstatymui“, – 15min.lt teigė tarnybos atstovas Donatas Paulauskas.

Tyrimas pradėtas po skundo, gauto dėl nevyriausybinės organizacijos „Psichikos sveikatos perspektyvos“, sumaniusios organizuoti mokymus vienoje psichiatrinėje ligoninėje ir planavusios užsisakyti produktų kavos pertraukėlei iš barbora.lt, bet to padaryti negalėjusios – ligoninės adresas buvo blokuojamas. 

„Barboros“ vadovas Andrius Mikalauskas teigia, kad po klientų skundų įmonės politikos nėra pakeitęs – prekių į tam tikras gydymo įstaigas vežti ir toliau neketina.

„Barbora“ prekių nepristato į šešias gydymo įstaigas: Vilnius Žvėryno infekcinių ligų stacionarą ir  Vaistams jautrios tuberkuliozės, o taip pat Vaistams atsparios tuberkuliozės skyrius, Kauno RKL Psichiatrijos klinikos Aleksoto ir Marių sektorius bei Romainių tuberkuliozės ligoninę.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.