Mirė buvęs „Tetrapak“ vadovas Hansas Rausingas

Anglijoje penktadienį mirė švedų verslininkas Hansas Rausingas, pavertęs pakuočių gamybos įrangos kompaniją „Tetra Pak“ pasauline milžine, pranešė jo artimieji. 

 „Hansas Rausingas turėjo išskirtinį polėkį ir iki pat pabaigos buvo įsipareigojęs verslui Švedijoje ir visame pasaulyje“, – pranešime parašė velionio artimieji.<br> Youtube nuotr.
 „Hansas Rausingas turėjo išskirtinį polėkį ir iki pat pabaigos buvo įsipareigojęs verslui Švedijoje ir visame pasaulyje“, – pranešime parašė velionio artimieji.<br> Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2019, 3:59 PM

Vyrui buvo 93 metai.

„Hansas Rausingas turėjo išskirtinį polėkį ir iki pat pabaigos buvo įsipareigojęs verslui Švedijoje ir visame pasaulyje“, – pranešime parašė velionio artimieji.

Jo tėvas Rubenas Rausingas pietų Švedijoje su keliais partneriais įkūrė bendrovę, tapusia maisto pakavimo inovatore. Kompanija siekė atsisakyti prekybos tokiais produktais kaip cukrus ar miltai didmeniniais kiekiais.

R. Rausingas sukūrė pirmąją tetraedro – iš keturių lygiakraščių trikampių sudarytos piramidės – pavidalo kartoninę pakuotę. Su šia geometrine figūra susijęs ir jo kompanijos pavadinimas.

Naujoji pakuotė daugiausia buvo skirta pardavinėti pieną; prieš pasidedant plastiko revoliucijai ji pakeitė stiklinius butelius.

1926 metais gimęs H. Rausingas 1954-aisiais buvo paskirtas „Tetra Pak International“ vykdomuoju direktoriumi ir drauge su broliu Gadu keturis dešimtmečius vadovavo kompanijai.

Kai 1993 metais jis paliko bendrovės vadovo kėdę, ji buvo išaugusi nuo septynių darbuotojų iki 36 tūkst. ir veikė visame pasaulyje.

Vadovaujant G. Rausingui, „Tetra Pak“ ir toliau kūrė naujas pakuotes, naudodama sterilias medžiagas ir naujus pavidalus, taip pat kūrė pieno pasterizavimo ultraaukšta temperatūra (UAT) įrenginius.

1991-aisiais „Tetra Pak“ įsigijo pirmaujantį žemės ūkio pramonės įrangos tiekėją „Alfa Laval“, ir grupė pasivadino „Tetra Laval“.

Kaip skelbė žurnalas „Forbes“, norėdamas išvengti didelių mokesčių iš Švedijos į Jungtinę Karalystę praėjusio amžiaus 9-e dešimtmetyje išvykęs H. Rausingas sukaupė apie 12 mlrd. dolerių (11 mlrd. eurų) turto.

2012-aisiais Rausingų šeimą ištiko tragedija – nuo narkotikų perdozavimo mirė H. Rausingo marti Eva. Moteriai buvo 48-eri.

Jos yrantis lavonas buvo aptiktas praėjus daugiau kaip dviem mėnesiams po moters mirties po skalbinių krūva namuose Londone, kur ji gyveno su sutuoktiniu Hansu Kristianu Rausingu.

H. K. Rausingas teisme pripažino, kad neužtikrino privalomo ir oraus palaidojimo savo velionei žmonai Evai. Jam buvo skirta 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme, atidedant ją dvejiems metams.

Tada jis sakė negalėjęs susitaikyti su žmonos mirtimi. Jiedu susipažino narkomanų reabilitacijos klinikoje.

Parengė Raimondas Čiuplys

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.