S. Skvernelis: „vaučerių“ sistema bus taikoma

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad e. kuponų („vaučerių“) sistema bus taikoma, nors Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) trečiadienį Eltą patikino šios idėjos atsisakanti.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis nepritaria e. vaučeriams ir yra sakęs, kad jie nebus įvesti.<br>D.Umbraso nuotr.
Žemės ūkio ministras Andrius Palionis nepritaria e. vaučeriams ir yra sakęs, kad jie nebus įvesti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2019, 3:15 PM

„Ministerija neatsisako sistemos. Šis sprendimas priimtas Vyriausybės kolegialiai. Naujas ministras susipažinęs su modifikuotu variantu. Kad šis modelis bus taikomas, tai taip, o kokia apimtimi, tai bus Vyriausybės sprendimas,“ – sakė S. Skvernelis.

ŽŪM Eltą trečiadienį patikino atsisakanti „vaučerių“ sistemos.

„Įvertinus tai, kad, norint visiškai įgyvendinti e. kuponų sistemą, kasmet iš valstybės biudžeto reikėtų iki 14 mln. eurų, taip pat atsižvelgiant į neigiamą visuomenės ir socialinių partnerių nuomonę, ŽŪM mano, kad šiuo metu tęsti šį projektą netikslinga,“ – teigiama ŽŪM atsakyme Eltai.

ELTA primena, kad žemės ūkio ministras Andrius Palionis yra sakęs, jog jam nėra priimtinas vadinamųjų „vaučerių“ projektas ir kad lėšas būtų galima panaudoti efektyviau.

Pernai lapkritį Vyriausybė buvo pritarusi vadinamajam kainų mažinimo planui, kurio viena iš priemonių – įvesti elektroninius maisto kuponus, kuriais būtų leista naudotis šeimoms, turinčioms ikimokyklinio amžiaus vaikų, o teisę parduoti turėtų verslininkai, dalyvaujantys trumpojoje maisto tiekimo grandinėje.

Lukas Blekaitis

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.