Seime – dar vienas siūlymas dėl prekybos alkoholiu lauko kavinėse

Nuo kitų metų turintį įsigalioti prekybos alkoholiu lauko kavinėse draudimą siūloma atidėti iki 2021 metų.

Nuo kitų metų turintį įsigalioti prekybos alkoholiu lauko kavinėse draudimą siūloma atidėti iki 2021 metų. <br>M.Patašiaus nuotr.
Nuo kitų metų turintį įsigalioti prekybos alkoholiu lauko kavinėse draudimą siūloma atidėti iki 2021 metų. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-10 09:51, atnaujinta 2019-09-10 12:01

Tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą parengė konservatorius Mykolas Majauskas.

Jis įsitikinęs, kad per šį laiką bus galima išanalizuoti tokių ribojimų įtaką ir, jei reikės, juos keisti.

Pasak M. Majausko, draudimas prekiauti alkoholiu paplūdimiuose ir lauko kavinėse pakenktų verslui.

Verslui siekiant peržiūrėti nuo 2020 metų turinčius įsigalioti naujus alkoholio prekybos ribojimus, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad neketinama panaikinti prekybos draudimo paplūdimių baruose, o dėl lauko kavinių atstumo nuo stacionarių galima diskutuoti.

Premjeras Saulius Skvernelis po pasitarimo Vyriausybėje rugpjūčio pabaigoje neatmetė galimybės, kad dėl prekybos alkoholiu lauko kavinėse dar bus diskutuojama ir dalies jų gali būti atsisakyta.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tuomet sakė, kad naujais ribojimais siekiama mažinti alkoholio prieinamumą rizikingose vietose, pirmiausia prie vandens telkinių.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė rugpjūčio pabaigoje sakė, kad draudimas prekiauti alkoholiu paplūdimiuose įsigalios, tačiau bus diskutuojama dėl liberalesnės prekybos stipriaisiais gėrimais lauko kavinėse.

M. Majausko siūlymas – ne vienintelis noras Seime švelninti 2017 metais nustatytus prekybos alkoholiu sugriežtinimus. Konservatoriai Monika Navickienė ir Vytautas Kernagis siūlo nuo 2020 metų leisti vartoti silpną natūralios fermentacijos alkoholį mugėse masiniuose renginiuose, parodose bei lauko kavinėse.

Parlamentarai taip pat siūlo leisti prekiauti ne stipresniu kaip 22 proc. alkoholiu lauko kavinėse. Vėliau jie registravo pataisas dėl apribojamų, siejamų su alkoholio natūralumu, o ne stiprumu.

2017 metų gegužę priimtos pataisos numato, kad nuo kitų metų mokamuose masiniuose renginiuose (festivaliuose, šventėse ir mugėse) bus leidžiama prekiauti tik silpnu alkoholiu – iki 7,5 laipsnio stiprumo, o nemokamuose – tik specialiose zonose.

Nuo 2020 metų vasaros sezono metu alkoholiu nebus galima prekiauti kurortų lauko kavinėse, poilsio bei turizmo vietose – pliažuose, parkuose, aikštėse. Savivaldybės nebeišduos tokių licencijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.