„Danske Bank“ buvusio vadovo Estijoje paieškos baigtos – pareigūnai rado kūną

Taline rastas buvusio „Danske“ banko filialo Estijoje vadovo Aivaro Rehe kūnas. Kaip skelbia „Postimees“, kūnas aptiktas A.Rehe sode, svarstoma, kad tai galėjo būti savižudybė.

2008-2015 metais A.Rehe vadovavo „Danske bank“ filialui Estijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
2008-2015 metais A.Rehe vadovavo „Danske bank“ filialui Estijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 12:38 PM, atnaujinta Sep 25, 2019, 1:00 PM

1963 metais gimusio buvusio bankininko A.Rehe paieška paskelbta po to, kai pirmadienio rytą jis išėjo pasivaikščioti iš savo namo Talino Piritos mikrorajone ir dingo. Artimieji sunerimo, kai jis negrįžo iki pietų, ir tuomet pranešė policijai. Pareigūnai skelbė, kad A.Rehe pats sau gali kelti pavojų.

Vyras nebuvo pasiėmęs mobiliojo telefono, tad nustatyti jo buvimo vietos pareigūnai negalėjo.

Policijos pranešime spaudai sakoma kad vieta, kur buvo rastas kūnas, anksčiau buvo patikrinta A. Rehe artimųjų.

„Ant kūno nėra smurto žymių, taip pat nėra jokių nelaimingo atsitikimo požymių, – nurodė policija. – Kada apsaugotų artimuosius, Policijos ir sienos apsaugos tarnyba išsamesnių detalių neskelbs. Taip pat nebus pradėtas tyrimas. Ačiū visiems, per paieškas teikusiems pagalbą policijai, ir reiškiame užuojautą vyro artimiesiems.“

A. Rehe pirmadienį 10 val. vietos laiku išėjo iš namų Talino šiaurės rytiniame Piritos rajone ir dingo. Jis išėjo be šuns, su kuriuo paprastai vaikštinėdavo po mišką netoliese, ir be savo telefono.

Buvusio bankininko dvi dienas buvo ieškoma miške netoli jo namų. Paieškose dalyvavo apie 40 žmonių, iš jų apie pusė – savanoriai, bet aktyvioji operacijos fazė vėlai antradienį buvo sustabdyta, kol prašvis. Pareigūnai buvo pasitelkę dresuotą šunį ir bepilotes skraidykles.

Visą gyvenimą A.Rehe ėjo vadovaujamas pareigas valstybiniame ir privačiame sektoriuje. 2008-2015 metais A.Rehe vadovavo „Danske Bank“ filialui Estijoje, o prieš tai, 2006 m., – „Sampo Pank“.

A.Rehe, vadovavęs „Danske Bank“ Estijos padaliniui, kai jame, kaip įtariama, per neskaidrias operacijas 2007–2015 metais buvo išplauta apie 200 mlrd. eurų, šių metų kovą interviu dienraščiui „Postimees“ sakė, kad jaučiasi esąs atsakingas, bet taip pat įsitikinęs, kad banko priemonės prieš pinigų plovimą tuo metu buvo pakankamos.

2017 metų lapkritį dėl „Danske“ Estijos padalinio veiklos buvo iškelta baudžiamoji byla. Estijos generalinė prokuratūra patvirtino „Postimees“, kad A.Rehe nebuvo pareikšta jokių įtarimų ir kad jis nėra niekaip siejamas su baudžiamuoju tyrimu dėl šio banko veiklos. Iki šiol įtarimai dėl didelio masto pinigų plovimo yra pareikšti apie 10 buvusių „Danske“ darbuotojų. Vienas asmuo įtariamas paėmęs kyšį, o dar vienas – padėjęs perduoti kyšį.

Paskutinė A.Rehe darbovietė – „Bigbank“, ten jis dirbo patarėju iki praėjusių metų lapkričio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.