Visi daugiabučiai šildymo sezonui jau parengti

Daugiabučių namų administravimo įmonė „Mano BŪSTAS“ visus savo prižiūrimus daugiabučius namus baigė techniškai ruošti artėjančiam žiemos sezonui.

 Daugiabučių namų priežiūros specialistai rengtis netrukus šalyje prasidėsiančiam šildymo sezonui ėmė dar pavasarį.<br>Nuotr. iš LR archyvo 
 Daugiabučių namų priežiūros specialistai rengtis netrukus šalyje prasidėsiančiam šildymo sezonui ėmė dar pavasarį.<br>Nuotr. iš LR archyvo 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 8:47 AM

Daugiabučių namų priežiūros specialistai pasiruošimą artėjančiam šildymo sezonui pradėjo dar pavasarį – netrukus po to, kai butuose nustojo šilti radiatoriai.

Daugiau nei per 5 mėnesius buvo remontuojami ir modernizuojami seni šilumos punktai, atliekami hidrauliniai bandymai, keičiami ir sandarinami bendrųjų patalpų langai bei durys.

Paruošė 3500 namų

Julius Žilinskas, vadovaujantis daugiabučių priežiūros darbams įmonėje „Mano BŪSTAS“, teigė, jog bendrovė pasirūpino, kad Lietuvoje šildymo sezonui būtų paruošti visi administruojami daugiabučiai namai.

„Pastatų priežiūros specialistai daugiabučiuose atliko nemažai darbų, kurie užtikrina, kad šaltuoju metų laiku namuose būtų šilta, o šiluma būtų vartojama taupiai.

Darbus vykdėme Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Panevėžyje, Biržuose, Tauragėje, Radviliškyje, Šilutėje ir Šilalėje. Iš viso žiemos sezonui paruošėme daugiau nei 3500 daugiabučių namų“, – sakė J.Žilinskas.

Gali sutaupyti patys

Įmonės specialistai darbus atliko bendrojo naudojimo patalpose, tačiau „Mano būsto“ atstovas yra pastebėjęs, jog pastaruoju metu ir patys gyventojai ėmė labiau rūpintis, kad jų butuose būtų šilta, o šiluma nebūtų švaistoma.

Anot jo, iki šildymo sezono pradžios atlikus nesudėtingus namų darbus be didesnių investicijų galima sutaupyti iki 10 procentų šilumos.

„Prieš pradedant kaisti radiatoriams visuomet skatiname gyventojus susandarinti savo buto langus ir duris, jeigu jie yra seni, neužstatyti ar neuždengti šildymo prietaisų, už radiatorių įrengti šilumą atspindinčius ekranus. Prasidėjus šildymo sezonui kambarius reikėtų vėdinti trumpai, bet intensyviai – taip neatšaldysite atitvarų. Saulėtą dieną patarčiau atitraukti užuolaidas – kambariai greičiau prišils. Beje, žiemą reikėtų vengti be reikalo jungti gartraukį ar ventiliatorių“, – patarimais dalijosi J.Žilinskas.

Šildymą daugiabučiuose namuose prižiūrėtojai turi įjungti per tris darbo dienas nuo savivaldybės įsakyme numatytos datos.

„Mano BŪSTO“ atstovas pridūrė, jog gyventojai, pastebėję, kad jų name yra nesandarių langų, neveikia durų pritraukikliai arba matyti kiti defektai, apie tai turėtų pranešti namo administratoriui. Greičiausias būdas tai padaryti – per mobiliąją programėlę „eBŪSTAS“ arba paskambinus į klientų informavimo centrą.

Lemia oro temperatūra

Šildymo sezono pradžią ir pabaigą daugiabučiuose nustato miestų savivaldybės, kai oro temperatūra tris paras iš eilės nukrinta žemiau 10 laipsnių.

Tiesa, gyventojų pageidavimu šildymą galima įjungti ir anksčiau, bet tuomet reikia kreiptis į savo namo administratorių.

Šildymą daugiabučiuose sistemų prižiūrėtojai turi įjungti per tris darbo dienas nuo savivaldybės įsakyme numatytos datos.

J.Žilinskas sako, kad jei per tris darbo dienas nuo paskelbtos šildymo sezono pradžios namas nepradeda šilti arba šilo, tačiau po to atšalo, dažniausiai yra dvi tai lemiančios priežastys.

„Kadangi daugelyje daugiabučių namų šildymo sistemos yra automatizuotos, oro temperatūrai pakilus virš 12 laipsnių šildymas automatiškai sustabdomas, o temperatūrai nukritus šiluma vėl paleidžiama. Jeigu vis dėlto lauko temperatūra yra žemesnė negu 12 laipsnių, o radiatoriai nešyla, gali būti, kad šildymo sistemoje atsirado oro ir šiluma nebegali cirkuliuoti. Tada gyventojai gali patys pabandyti nuorinti radiatorius arba informuoti namo administratorių. Gavę pranešimą pasirūpinsime, kad gyventumėte šiltai“, – teigė J.Žilinskas.

Šildymą daugiabučiuose namuose prižiūrėtojai turi įjungti per tris darbo dienas nuo savivaldybės įsakyme numatytos datos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.