Į „Guberniją“ investavo virš 2,5 mln. eurų: modernizavo gamyklą ir pristatė naujus produktus

Prasidėjusį rudenį Šiauliuose įsikūrusi alaus darykla „Gubernija“ pasitinka reikšmingais pokyčiais: įgyvendinti pirmieji modernizacijos etapai leido daryklai optimizuoti gamybos procesus ir pristatyti naujus produktus, taip pat atnaujintas daryklos vizualinis identitetas bei sukurta naujų darbo vietų. Iš viso į „Gubernijos“ atnaujinimą alaus daryklą valdanti bendrovė „MV GROUP Production“ investavo daugiau nei 2,5 mln. eurų.

 Šviesi, kvietinė „Gubernijos“ Duonos gira.
 Šviesi, kvietinė „Gubernijos“ Duonos gira.
MV Group Production vadovas Algirdas Čiburys.
MV Group Production vadovas Algirdas Čiburys.
 Gubernijos nealkoholinis alus.
 Gubernijos nealkoholinis alus.
 Parduotuvių lentynose jau mirga naujo dizaino giros pakuotės.
 Parduotuvių lentynose jau mirga naujo dizaino giros pakuotės.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 26, 2019, 9:31 AM

„Gubernijos“ alaus daryklą bendrovė „MV GROUP Production“ įsigijo praėjusių metų pavasarį. Pasak „MV GROUP Production“ generalinio direktoriaus A. Čiburio, gamyklai keliami ambicingi tikslai – įsitvirtinti regiono aludarių žemėlapyje. Idant tikslai būtų pasiekti, pokyčių prireikė įvairiapusių.

„Visų pirma, siekiant didinti daryklos pajėgumus, užtikrinti produktų kokybę ir atitikti augančius klientų reikalavimus, imtasi „Gubernijos“ modernizacijos. Darykloje pradėta atnaujinti gamybos įranga, laboratorija. Esame parengę ilgalaikį įmonės vystymo ir atnaujinimo planą, kuriame modernizavimas numatytas etapais. Dalis įrangos jau įdiegta, likusią dalį numatyta įdiegti artimiausių trijų metų bėgyje“, – pasakoja A. Čiburys.

Taip pat atsigręžta ir į „Gubernijoje“ dirbančią komandą. Sustiprinus gamybos ir kokybės kontrolės padalinius naujais specialistais, sukurtos papildomos darbo vietos. Be to, imtasi investuoti į darbuotojų tobulėjimą – organizuojami mokymai ir stažuotės kitose „MV GROUP Production“ gamyklose – „Stumbro“, „Alitos“, „Anykščių vyno“.

Svarbiu „MV GROUP Production“ uždaviniu įsigijus „Guberniją“ tapo taisyti daryklos reputaciją – per kelis pirmuosius mėnesius bendrovė padengė per daugelį metų daryklos „užgyventas“ skolas ir grąžino lėšas valstybei, tiekėjams, partneriams.

„Tai pareikalavo didelių investicijų, tačiau visos jos buvo būtinos siekiant susigrąžinti daryklos patikimumą. Šiandien „Gubernija“ atnaujino ir tęsia bendradarbiavimą su partneriais ir susigrąžino respektabilios gamyklos vardą“, – sako A. Čiburys.

Apie „Gubernijos“ daryklos pokyčius vartotojams praneša atnaujinti „Gubernijos“ daryklos ir jos gaminamo alaus bei giros logotipai. Parduotuvių lentynose jau mirga naujo dizaino alaus ir giros pakuotės.

Be to, pasirodė ir visiškai nauji „Gubernijos“ gaminiai – tai šviesi, kvietinė „Gubernijos“ Duonos gira, kuri yra natūralus ir išskirtinis produktas augančioje nealkoholinių gėrimų kategorijoje ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, taip pat naujas „Gubernijos“ nealkoholinis alus, ko iki šiol Šiauliuose įsikūrusi darykla vartotojams dar nebuvo pasiūliusi.

„Gubernijos“ alaus darykla turi ilgametę ir kilmingą istoriją, kuria didžiuojasi. Pavyzdžiui, mūsų verdami eliai yra pelnę net pasaulinių apdovanojimų, o unikali duonos gira tapo tarytum vizitine „Gubernijos“ kortele. Šiuo metu rinkoje beveik visos giros yra salyklinės, tuo tarpu „Gubernijos“ Duonos gira gaminama išskirtiniu būdu, iš specialiai mums kepamos ir skrudinamos duonos. Kilmingumas, meistrystė, natūralumas ir laisvė – pamatinės „Gubernijos“ vertybės, kuriomis rėmėmės atnaujindami daryklą ir produktų krepšelį“, – sako A. Čiburys.

Anot „MV GROUP Production“ vadovo, „Gubernijos“ įsigijimas buvo ypač reikšmingas siekiant diversifikuoti savo portfelį ir „namų“ rinkoje – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje – turėti stiprų prekės ženklų asortimentą visose gėrimų kategorijose. Alkoholio suvartojimui Europoje pastebimai mažėjant, nealkoholinių gėrimų portfelio plėtra yra viena iš strateginių įmonės krypčių.

„MV GROUP Production“ yra neabejotina rinkos lyderė, turinti pilną partnerių pasitikėjimą ir vertingą patirtį – per savo istoriją bendrovė yra atnaujinusi ne tik visą eilę skirtingų prekės ženklų, bet ir gamyklų, kurios sėkmingai klesti. Į „Guberniją“ atsinešėme visus savo pajėgumus, kompetencijas, žinias ir patirtį. Remdamiesi tokiu komandiniu darbu, sukaupta ilgamete ir įvairiapuse patirtimi bei troškimu augti, turime didelių ambicijų smarkiai sustiprinti savo pozicijas regione bei auginti eksportą“, – sako A. Čiburys. Šiuo metu „MV GROUP Production“ veikia daugiau nei 40-yje eksporto rinkų.

Įmonių grupei „MV Group“ priklausanti AB „MV GROUP Production“ – viena didžiausių alkoholinių gėrimų gamybos įmonių, valdanti „Stumbro“, „Alitos“, „Anykščių vyno“ ir „Gubernijos“ gamyklas. Šiuo metu įmonėje dirba apie 540 darbuotojų. Keturiose gamyklose iš viso veikia 20 gamybos linijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.