Vilniuje atidarė didžiausią naujos koncepcijos tinklo vaistinę Baltijos šalyse

Bendrovė „Tamro“, valdanti BENU vaistinių tinklą Lietuvoje, atidarė didžiausią tinklo vaistinę Baltijos šalyse, į kurią investavo daugiau nei 650 tūkst. Eur. Prekybos centre „Panorama“ atidaryta vaistinė – 8-ta nauja BENU vaistinė Lietuvoje šiais metais, iki metų galo tinklas dar plėsis. Iš viso „Tamro“ Lietuvoje valdo 93 vaistines.

Prekybos centre „Panorama“ atidaryta vaistinė – 8-ta nauja BENU vaistinė Lietuvoje šiais metais, iki metų galo tinklas dar plėsis. Iš viso „Tamro“ Lietuvoje valdo 93 vaistines.<br>Įmonės nuotr. 
Prekybos centre „Panorama“ atidaryta vaistinė – 8-ta nauja BENU vaistinė Lietuvoje šiais metais, iki metų galo tinklas dar plėsis. Iš viso „Tamro“ Lietuvoje valdo 93 vaistines.<br>Įmonės nuotr. 
 R.Marcinkevičienė. <br>Įmonės nuotr. 
 R.Marcinkevičienė. <br>Įmonės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 1, 2019, 1:05 PM

Iki šiol „Panoramoje“ veikė BENU vaistinė, kuri dabar išsiplėtė iki 380 kv. m. bendro ploto. Panašaus dydžio BENU vaistinių Baltijos šalyse nėra. Lyginant BENU vaistines, veikiančias Europoje, tai yra viena didžiausių BENU vaistinių pagal prekybinį 300 kv. m. plotą.

„Sprendimas didžiausią vaistinę atidaryti būtent šiame prekybos centre buvo logiškas verslo žingsnis. BENU vaistinė „Panoramoje“ visada buvo tarp daugiausiai klientų aptarnaujančių tinklo vaistinių Lietuvoje, ją laikėme viena iš pagrindinių savo vaistinių, kurią buvo pamėgę ir klientai. Jau kurį laiką matėme poreikį patalpas išplėsti, kartu išplečiant ir siūlomų vaistinių preparatų, kosmetikos ir medicinos priemonių asortimentą“, – apie naujos koncepcijos vaistinę pasakoja „BENU vaistinė Lietuva“ direktorė Rasa Marcinkevičienė.

Vaistinėje bus galima pasidaryti klientų jau įvertintą ir pamėgtą veido odos tyrimą, kūno kompozicijos testą, pasimatuoti kraujospūdį, temperatūrą. Čia įrengtame konsultacijų kabinete teikiamos ir farmacinės rūpybos paslaugos.

Nauja vaistinės koncepcija siekiama greitesnio klientų aptarnavimo

Keičiasi ne tik vaistinės plotas ir asortimento dydis, bet ir pati klientų aptarnavimo koncepcija. Tradiciškai vaistinėse kasos išdėstomos salės gale, vieną jų paskiriant klientams, perkantiems ne vaistus. Naujojoje vaistinėje, siekiant greitesnio klientų aptarnavimo, salės centrinėje dalyje veiks kelios greito aptarnavimo kasos, jose klientai kosmetikos, medicininių priemonių ir pan. galės įsigyti nelaukdami eilėse. Dar daugiau patogumo suteiks galimybė už prekes greitai atsiskaityti mobiliuoju telefonu per „MoQ“ programėlę.

„Naująją koncepciją padiktavo mūsų pastebimi apsipirkimo vaistinėje įpročių pasikeitimai. Vaistinė jau kurį laiką nebėra vieta, kurioje pacientai ateina įsigyti vaistinių preparatų ar gydytojų išrašytų kompensuojamųjų vaistų. Pavyzdžiui, dermatologinė kosmetika sudaro nemažą pardavimų dalį, klientai užsuka čia įsigyti ir vandens buteliuką ar vienkartinių servetėlių. Jie tikisi būti aptarnauti greitai ir patogiai. Tą ir siekiame suteikti. Greitas, lengvai prieinamas aptarnavimas tampa šiuolaikinio verslo pranašumu“, – naują vaistinės koncepciją komentuoja R. Marcinkevičienė.

Išplėstoje vaistinėje klientus aptarnaus ir gausesnis personalas. Iš viso naujoje vaistinėje dirbs 12 vaistininkų ir 7 kosmetikos prekių konsultantai, kurie keisis pamainomis.

Bendrovė „Tamro“ investavo ne tik į patalpų išplėtimą, bet ir į asortimento didinimą. Naujoje vaistinėje savitarnos lentynose bus 3510 skirtingų vaistų, kosmetikos ir medicinos priemonių. Kompensuojamųjų ir nekompensuojamųjų receptinių vaistų asortimentas bus sudarytas iš daugiau nei 1200 skirtingų preparatų.

BENU vaistinių Lietuvoje apyvarta augo penktadaliu

Šių metų I pusmetį, vaistinių mažmeninė rinka augo 13 proc., didmeninė – beveik 17 proc. BENU vaistinių tinklas pirmąjį pusmetį demonstravo spartesnį augimą nei rinka. Bendrovės „Tamro“ valdomų vaistinių apyvarta augo beveik 23 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Spartesnį BENU vaistinių augimą iš dalies lėmė ir intensyvi tinklo plėtra šiais metais. Atidarėme 8 naujas vaistines, kai kurias jų strategiškai svarbiose vietose – arčiau klientų, kuriems iki šiol pasiekti artimiausią vaistinę nebuvo taip patogu. Esame dvejus metus iš eilės išrinkti geriausiai klientus aptarnaujančia vaistine Lietuvoje – tai skatina ir toliau stengtis palaikyti aukšto lygio klientų aptarnavimą ir jį gerinti. Visa tai leidžia pelnyti klientų pasitikėjimą ir lojalumą bei tapti prieinamesniems didesniam gyventojų ratui“, – finansinio augimo rezultatus komentuoja „BENU vaistinė Lietuva“ direktorė.

Pasak R. Marcinkevičienės, tikimasi, kad naujoji vaistinė prisidės prie klientų srauto augimo, pasitenkinimo vaistinės teikiamomis paslaugomis didinimo ir geresnių veiklos rezultatų.

UAB „Tamro“, valdanti BENU vaistines Lietuvoje, priklauso „Tamro Baltics“, kuri yra viena didžiausių farmacijos produktų didmenininkių Baltijos šalyse. „Tamro Baltics“ priklauso tarptautinei PHOENIX grupei – pirmaujančiai sveikatos priežiūros paslaugų tiekėjai Europoje, platinančiai vaistus 27-iose Europos šalyse. PHOENIX grupė valdo 2 500 vaistinių 14-oje Europos šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“