OPEC traukiasi – nuo sausio kartelis turės mažiau narių

Su finansinėmis problemomis susiduriantis Ekvadoras nusprendė sausį pasitraukti iš Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC).

Į OPEC Ekvadoras įstojo 1973 metais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Į OPEC Ekvadoras įstojo 1973 metais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 9:30 AM, atnaujinta Oct 2, 2019, 9:31 AM

„Ši priemonė atitinka nacionalinės vyriausybės parengtą valstybės išlaidų mažinimo ir naujų pajamų kūrimo planą“, – paskelbė Energetikos ir neatsinaujinančiųjų gamtos išteklių ministerija.

Ekvadoras – mažiausias 13 valstybių vienijančio tarptautinio naftos kartelio narys – išgauna apie 530 tūkst. barelių naftos per dieną. Tačiau vis nespartėjantis ekonomikos augimas ir didelis nedarbas prezidentą Leniną Moreno privertė imtis plataus užmojo reformų, kurios buvo įtrauktos į Tarptautinio valiutos fondo paramos programą.

Į OPEC Ekvadoras įstojo 1973 metais. Tačiau 1992 m. šalis pirmoji naftos kartelio istorijoje pasitraukė iš organizacijos, nes ji, kaip tuomet paaiškino Kitas, atsisakė padidinti šalies gavybos kvotą. Visgi 2007 m. Ekvadoras vėl prisijungė prie naftos kartelio.

Ekvadoras „visada buvo konstruktyvus organizacijos narys ir palaikys su OPEC šalimis užmegztus ryšius“, pareiškė ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.