Meistrams patiko dirbti naujoviškai

Prieš tris mėnesius startavusi dalijimosi ekonomika pagrįsta darbų pasiūlymų platforma meistrams „PortalPRO“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Išbandžiusieji jos privalumus teigė, jog toks darbų at- likimo modelis pateisino ir net viršijo jų lūkesčius.

 Elektrikas D.Rasimas sakė, kad naujoji platforma „PortalPRO“ yra patogi ir inovatyvi galimybė meistrams gauti užsakymus ir garantuotą uždarbį.
 Elektrikas D.Rasimas sakė, kad naujoji platforma „PortalPRO“ yra patogi ir inovatyvi galimybė meistrams gauti užsakymus ir garantuotą uždarbį.
 „Mūsų siekis – pasiūlyti visų profesijų meistrams gausybę garantuotų užsakymų, galimybę dirbti ir užsidirbti, leisti šios profesijos atstovams ištrūkti iš šešėlio. D.Šimaitis
 „Mūsų siekis – pasiūlyti visų profesijų meistrams gausybę garantuotų užsakymų, galimybę dirbti ir užsidirbti, leisti šios profesijos atstovams ištrūkti iš šešėlio. D.Šimaitis
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 9:40 AM

„PortalPRO“ – tai atvira ir skaidri darbų dalijimosi platforma, kuri skirta visiems Lietuvos meistrams. Platformos veikimo principas pagrįstas dalijimosi ekonomikos sistema.

Mobiliojoje programėlėje skelbiami darbai, kuriuos reikia atlikti daugiabučiuose namuose. Kiekvienas meistras, prisiregistravęs prie sistemos, gali pats pasirinkti, kuriuos darbus atlikti. Be to, panašiai kaip ir pavėžėjimo paslaugų sektoriuje, meistrai per šią platformą gali dirbi kiek nori ir kada nori.

Nors „PortalPRO“ gyvuoja dar tik 3 mėnesius, jos privalumus išbandę meistrai sako, kad sistema yra tobula galimybė planuotis savo darbuos, dirbti ir, svarbiausia, padoriai užsidirbti.

„Prieš kelias dienas gavau pirmąją algą, kuri atrodo labai įspūdingai. Tai yra tikrai didesni pinigai nei uždirbdavau pirma, net nėra ko lyginti. Dabar gavau 2000 eurų, bet iš jų dar turėsiu sumokėti portalo mokestį ir, kadangi esu senjoras, man liks sumokėti tik pajamų mokestį.

Taigi pensininkams dirbti taip yra tikras rojus. Palyginti su atliktų darbų kiekiu, tai yra tikrai labai geras atlygis“, – sakė vienas pirmųjų prie sistemos prisijungęs klaipėdietis santechnikas-šilumininkas Juozas Žilinskas.

Vyrui pritarė ir kaunietis elektrikas Dalius Rasimas, jis teigė, jog „PortalPRO“ yra patogi ir inovatyvi galimybė gauti užsakymus.

„Kaip nusprendžiau prisijungti prie „PortalPRO“? Gavau į paštą laišką, pasidomėjau ir pagalvojau: kodėl gi ne? Pabandom!

Elektros srityje, konkrečiai daugiabučiuose, dirbu jau 20 metų, o „PortalPRO“ – puikus būdas užsidirbti papildomų pinigų ir labai lengvai, pačiam nesistengiant, patogiose man vietose gauti darbų užsakymų. Dirbdamas šioje platformoje jau esu atlikęs apie 30 darbų.

Atsikeli rytą, susiplanuoji laisvą laiką ir atlieki. Per šią platformą tikrai dirbsiu ir toliau“, – pasakojo D.Rasimas.

Tuo metu individualią įmonę turintis vilnietis Kazimieras Sodovnikas teigė, jog prisijungęs prie „PortalPRO“ užsakymų skaičių užsiaugino dvigubai. Jis sako, jog nėra didelis skaitmeninio pasaulio žinovas, tačiau dirbti per programėlę jam visai nesunku ir net patinka.

„Kadangi nuosavą įmonę turiu 15 metų, klientų stoka nesiskundžiu. Tačiau buvau nustebintas, kad prisijungęs prie platformos užsakymų gaunu du kartus daugiau. Taigi jaučiuosi kaip ponas – pats renkuosi, kuriuos darbus daryti, o kurių ne“, – kalbėjo K.Sodovnikas.

„PortalPRO“ generalinis direktorius Dalius Šimaitis sako, kad kiekvienas prie sistemos prisiregistravęs meistras pirmiausia turi išeiti mokymus, gauti sertifikatą ir tada gali pradėti dirbti. Jo teigimu, kiekvienas galės nusistatyti norimą darbo grafiką, rinktis tuos darbus, kurie labiausiai atitinka jo kvalifikaciją, dirbti kiek nori ir kada nori.

„Svarbiausia, kad žmogus turėtų individualios veiklos pažymėjimą, o mes užtikrinsime, kad užsakymų niekada nepritrūktų, nes turime daugiausia klientų Lietuvoje.

Taigi visas darbų srautas keliaus tiesiai į platformą – meistrams liks tik pasirinkti. Be to, jie patys bus sau vadovai, o atliktus darbus vertins tik klientai“, – teigia D.Šimaitis.

Pašnekovo teigimu, dar vienas svarbus akcentas – platformos skaidrumas. Kadangi per platformą galės dirbti tik sertifikuoti ir individualios veiklos pažymėjimus turintys meistrai, nebeliks vietos šešėliui, kuris vis dar gajus šiame segmente.

„Dalis šiuo metu individualią veiklą vykdančių žmonių jau moka mokesčius valstybei, tačiau ne paslaptis, jog nemažai meistrų vis dar tūno šešėlyje ir dirba nelegaliai.

Mūsų siekis – pasiūlyti gausybę garantuotų užsakymų, galimybę dirbti ir padoriai užsidirbti ir taip leisti šios profesijos atstovams ištrūkti iš šešėlio. Tikime, kad toks modelis ne tik skaidrins rinką, bet ir suteiks daugiau konkurencingumo, o dėl to laimės tiek klientai, tiek dirbantieji“, – pabrėžė D.Šimaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.