Už sveikatai pavojingo žaislo importą – 1200 eurų bauda

Bendrovė „Profisa“ pakartotinai nubausta už Produktų saugos įstatymo pažeidimus – į Lietuvą bendrovės importuotas žaislas kėlė cheminį pavojų vartotojų sveikatai, praneša Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT).

Žaislų parduotuvėje. <br>R.Jurgaičio nuotr.
Žaislų parduotuvėje. <br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 10:10 AM

Į tarnybos akiratį pakliuvo vienoje iš Panevėžio parduotuvių siūlytas įsigyti žaislas – „Lėlė ant arkliuko“. Įvertinus žaislo cheminius rodiklius nustatyta, kad žaislo sudėtyje esančio ftalato kiekis viršija leistiną ribą, todėl žaislas pripažintas keliančiu rimtą riziką vartotojams – cheminį pavojų apsinuodyti. Reikalavimų neatitiko ir žaislo ženklinimas, ant produkto nebuvo nurodytas gamintojo pavadinimas bei adresas.

Kaip skelbiama pranešime, pažymėtina, kad tai jau ne pirmas „Profisa“ pažeidimas šiemet – rugsėjo mėnesį tarnyba bendrovei skyrė 796 eurų baudą už į Lietuvą įvežtus pavojingos konstrukcijos žaislus.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, pažeidimo mastą, į rinką pateiktų produktų skaičių, trukmę ir tai, kad bendrovė pakartotinai per vienerius metus nuo ankstesnio pažeidimo pažeidė Produktų saugos įstatymo nuostatas, įmonei „Profisa“ skirta 1 200 eurų bauda.

Importuotojas įpareigotas nedelsiant pašalinti nesaugius produktus iš rinkos, įspėti vartotojus ir susigrąžinti iš jų nesaugius produktus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.