Turto bankas skelbia trečiąjį „Dotnuvos eksperimentinio ūkio“ aukcioną

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti valstybės įmonė Turto bankas skelbia uždarosios akcinės bendrovės „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ 100 proc. akcijų paketo pardavimą. Pradinė akcijų pardavimo kaina sudaro 1,95 mln. eurų. Tai trečias aukcionas šį pusmetį, kuriame parduodama valstybei priklausanti įmonė. 

 Kėdainių rajone įsikūręs „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ specializuojasi gyvulininkystės ir augalininkystės srityse, jos veikla paremta inovacijų ir mokslinių metodų diegimu žemės ūkyje. <br>lrytas.lt archyvo nuotr.
 Kėdainių rajone įsikūręs „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ specializuojasi gyvulininkystės ir augalininkystės srityse, jos veikla paremta inovacijų ir mokslinių metodų diegimu žemės ūkyje. <br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-28 09:43

Kėdainių rajone įsikūrusi bendrovė „Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ specializuojasi gyvulininkystės ir augalininkystės srityse, jos veikla paremta inovacijų ir mokslinių metodų diegimu žemės ūkyje.

Tai trečiasis aukcionas, kuriame parduodama valstybei priklausanti įmonė. Pradinė akcijų pardavimų kaina sudaro 1,95 mln. eurų. Pirkėjai savo pasiūlymus gali pateikti lapkričio 4-11 d. Turto bankui.

Aukcionas vyks lapkričio  15 d. 10 val. Laimėtoju bus pripažintas tas aukciono dalyvis, kuris pasiūlys didžiausią kainą už akcijas. Gautos lėšos yra pervedamos į šalies biudžetą. 

„Dalį bendrovės turto sudaro gyvuliai, taip pat žemės sektoriaus įmonės reikalauja nuolatinių investicijų, todėl stengiamės kuo greičiau įmonei surasti investuotojus – skelbiamas jau trečias aukcionas per šį pusmetį. Lyginant su ankstesniu aukcionu, beveik 10 proc. sumažinta kaina, tikimės, kad į tai dėmesį atkreips potencialūs pirkėjai“, – sako Girda Valiulytė, Privatizavimo skyriaus vadovė.

Pirmasis „Dotnuvos eksperimentinio ūkio“ aukcionas turėjo įvykti šių metų rugpjūtį. Tuomet įmonės akcijos buvo parduodamos už pradinę 2,397 mln. eurų sumą, tačiau nei per jį, nei per pakartotinį aukcioną pirkėjo neatsirado.

Įmonė, kurios 100 proc. akcijų priklauso valstybei, į privatizuojamų objektų sąrašą buvo įtraukta 2018 m. birželio mėnesį Vyriausybės nutarimu, o jos privatizavimu rūpinasi Turto bankas. 

„Dotnuvos eksperimentinis ūkis“ įregistruotas 2001 m., reorganizavus Lietuvos žemdirbystės instituto sėklininkystės ūkį. 2018 m. įmonė gavo 1,32 mln. eurų pajamų ir patyrė 75 tūkst. eurų nuostolio. Užpernai jos pajamos siekė 1,61 mln. eurų ir įmonė veikė pelningai – uždirbo 43 tūkst. eurų grynojo pelno. Bendrovėje dirba apie 40 darbuotojų. Įmonė valdo 735 ha žemės ir 32,8 tūkst. kv. m ploto pastatų.

Šiemet Turto bankas užbaigė vieną įmonės privatizavimo procedūrą. Už kiek daugiau nei 4 mln. eurų parduoti poilsio namai „Baltija“. 2018 m.

Turto bankas surado investuotojus 3 valstybės valdomoms įmonėms – „Aerogeodezijos institutui“ (99,82 proc. akcijų paketas parduotas už 650 tūkst. eurų), UAB „Kauno Petrašiūnų darbo rinkos mokymo centras“ (54,18 proc. akcijų paketas parduotas už 293 tūkst. eurų) bei AB „Informacinio verslo paslaugų įmonė“ (51,67 proc. akcijų paketas parduotas už 352 tūkst. eurų). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.