Po gaisro Alytuje įspėti prekybos tinklai – privalo pašalinti net 300 produktų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad po atlikto detalaus tyrimo ir surinkus duomenis iš pieno perdirbimo įmonių, iš rinkos nurodyta surinkti 382 t pieno gaminių.

 Produktų gamyboje buvo panaudota iš viso apie 2 proc. žaliavinio pieno, supirkto iš gaisro paveiktų teritorijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Produktų gamyboje buvo panaudota iš viso apie 2 proc. žaliavinio pieno, supirkto iš gaisro paveiktų teritorijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 5:42 PM, atnaujinta Oct 30, 2019, 6:00 PM

Sprendimas priimtas vadovaujantis atsargumo principu, įvertinant faktus, jog šių produktų gamyboje buvo panaudotas galimai kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas.

VMVT duomenimis, įmonių produkcijoje kenksmingų medžiagų nustatyta nebuvo.

Produktų gamyboje buvo panaudota iš viso apie 2 proc. žaliavinio pieno, supirkto iš gaisro paveiktų teritorijų, skaičiuojant nuo bendro į įmones pristatyto žaliavinio pieno kiekio. 

„Rokiškio sūris“, „Rokiškio pienas“, „Varėnos pienelis“, „Rivona“ ir „Marijampolės pieno konservai“ iš tokio sumaišyto pieno pagamino apie 1 tūkst. tonų įvairios produkcijos, kurios didžioji dalis – apie 70 proc. sulaikyta įmonių produkcijos sandėliuose ir į rinką nepateko.

Šiuo metu prekyboje neturi būti jokių pieno gaminių, kurių gamyboje naudotas žaliavinis pienas, supirktas iš gaisro paveiktos teritorijos. Detalų pieno produktų sąrašą galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.