Tarnyba įvardijo produktus, kurių reikėtų vengti Alytaus gaisro paveiktoje teritorijoje

Alytuje gaisro paveiktoje teritorijoje Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikio aplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.

 lrytas.lt koliažas.
 lrytas.lt koliažas.
Ekologijos instituto mokslininkai Vilnelės upėje gaudo lašišas, jas užmigdo ir implantuoja radijo siųstuvus. Jų pagalba jie gali sekti žuvies kelią ir atlikti kitus mokslinius tyrimus. Tinklas, lydeka, brakonierius, brakonieriavimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Ekologijos instituto mokslininkai Vilnelės upėje gaudo lašišas, jas užmigdo ir implantuoja radijo siųstuvus. Jų pagalba jie gali sekti žuvies kelią ir atlikti kitus mokslinius tyrimus. Tinklas, lydeka, brakonierius, brakonieriavimas.<br>V.Balkūno nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
 Tarnyba rekomenduoja nevartoti maistui ir neprekiauti natūraliuose ar dirbtiniuose vandens telkiniuose sužvejota žuvimi, sumedžiotų žvėrių mėsa, surinktais grybais, miško uogomis, kol bus gauti taršos poveikioaplinkai vertinimo tyrimų rezultatai.<br> E.Grižibauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Kornelija Mykolaitytė

Oct 30, 2019, 11:51 AM, atnaujinta Oct 30, 2019, 11:56 AM

Tuo metu ūkinių gyvulių laikytojams, anot pranešimo, svarbu žinoti, kad visi skerdžiami gyvuliai iš gaisro paveiktos teritorijos į skerdyklas gali būti vežami ar skerdžiami asmeninėms reikmėms tik gavus atskirą VMVT leidimą.

„Ūkinių gyvulių laikytojams, patenkantiems į gaisro paveiktą teritoriją, draudžiama parduoti tiesiogiai iš ūkių ir kitose prekybos vietose mažais kiekiais gaminamus gyvūninės kilmės maisto produktus: kiaušinius, naminių paukščių ar gyvūnų mėsą ir jos produktus“, – teigiama pranešime.

VMVT taip pat informuoja, kad maisto produktų (pieno ir jo produktų, kiaušinių, daržovių ir vaisių, mėsos, įskaitant medžiojamų gyvūnų, tvenkinių žuvies), gyventojų maistui ir gyvuliams girdyti naudojamo vandens, pašarinių žaliavų, gyvūnų gaišenų mėginiai laboratoriniai tyrimams dėl kenksmingų medžiagų nustatymo atrenkami pagal suderintą planą. Iki šios dienos yra atrinkta ir laboratorijoms pristatyta apie 80 mėginių.

Antradienį tarnyba skelbė, kad, atsižvelgiant į gaisro metu galinčių išsiskirti teršalų pavojų sveikatai, VMVT atliko tyrimą apie žaliavinio pieno, supirkto gaisro paveiktoje teritorijoje, išplatinimą.

Nustatyta, kad šį pieną kaip žaliavą savo produkcijoje panaudojo „Rokiškio sūris“, „Rokiškio pienas“, „Varėnos pienelis“, „Rivona“ ir „Marijampolės pieno konservai.“

Nors, anot VMVT, įmonių produkcijoje kenksmingų medžiagų, turimais laboratorinių tyrimų duomenimis, nustatyta nebuvo, tačiau, vadovaujantis atsargumo principu, prevencijos tikslais įmonėms nurodyta neprekiauti produkcija.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.