Teismas leido „Pontem“ tiekti pieną Vilniaus darželiams – maitins 25 tūkst. vaikų

Konkursą laimėjusi maisto tiekimo ir didmeninės prekybos bendrovė „Pontem“ gali tiekti pieną ir jo produktus Vilniaus darželiams, nutarė teismas. 1 mln. eurų vertės sutartį savivaldybė su įmone turėtų pasirašyti vieneriems metams.

„Pontem“ pieną ir jo produktus tieks 123 įstaigoms, daugiau nei 25 tūkst. vaikų.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Pontem“ pieną ir jo produktus tieks 123 įstaigoms, daugiau nei 25 tūkst. vaikų.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Pontem“ pieną ir jo produktus tieks 123 įstaigoms, daugiau nei 25 tūkst. vaikų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Pontem“ pieną ir jo produktus tieks 123 įstaigoms, daugiau nei 25 tūkst. vaikų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 4, 2019, 4:27 PM

Apeliacinis teismas praėjusią savaitę atmetė kitos konkurso dalyvės bendrovės „Žemaitijos pienas“ ieškinį ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

„Žemaitijos pienas“ prašė panaikinti sprendimą laimėtoja paskelbti „Pontem“ ir nutraukti konkursą. Įmonė teismui teigė, kad savivaldybė skelbė pirksianti 3,2–3,5 proc. riebumo pieną, tačiau pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą vaikams gali būti tiekiamas iki 2,5 proc. riebumo pasterizuotas pienas.

Apeliacinio teismo vertinimu, ministerijos išaiškinimas yra tik jos nuomonė ir negali būti laikomas draudimu tiekti riebesnį nei 2,5 proc. pieną.

„Žemaitijos pienas“ aiškino, kad konkurso laimėtoja „Pontem“ išrinkta neteisėtai. Anot įmonės, pripažinus, kad riebesnis nei 2,5 proc. pienas negali būti tiekiamas darželiams, konkurso laimėtoju būtų paskelbtas „Žemaitijos pienas“.

Savivaldybė buvo numačiusi pirkti pieno už 6,2 mln. eurų, tačiau „Pontem“ pasiūlė 1 mln. eurų. Įmonė pieną ir jo produktus tieks 123 įstaigoms, daugiau nei 25 tūkst. vaikų.

Savivaldybė naujienų agentūrą BNS informavo, kad sutartis su „Pontem“ dar nėra pasirašyta, tai numatoma padaryti įsiteisėjus teismo nutarčiai. Apeliacinio teismo nutartis įsiteisėja iš karto, tačiau gali būti skundžiama Aukščiausiajam Teismui.

„Pontem“ konkursą laimėjo sausį, tačiau sutartis su ja nebuvo pasirašyta, nes Viešųjų pirkimų tarnyba įpareigojo savivaldybę iš naujo vertinti, ar bendrovė yra patikima. Pernai kovą dalyvavusi Lietuvos kariuomenės skelbtame konkurse, „Pontem“ pateikė melagingą informaciją apie baudą ir buvo įtraukta į melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą.

Be to, „Žemaitijos pienas“ teismui buvo apskundęs savivaldybę, kad ši neleido susipažinti su „Pontem“ informacija dėl jos patikimumo ir prašė laimėtoją rinkti iš naujo. Teismas balandį įpareigojo savivaldybę pateikti informaciją „Žemaitijos pienui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.