Valdantiesiems atleidus Lietuvos pašto valdybą – pareiškimas apie gėdingą sprendimą

Paskutinę spalio dieną Susisiekimo ministerijos interneto tinklalapyje pasirodė žinia, kad ministerija, pasinaudodama jai suteiktomis akcininko teisėmis, priėmė sprendimą suformuoti naują akcinės bendrovės Lietuvos paštas valdybą.

Paskutinę spalio dieną buvo atleista Lietuvos pašto valdyba.<br>V.Balkūno nuotr.
Paskutinę spalio dieną buvo atleista Lietuvos pašto valdyba.<br>V.Balkūno nuotr.
D.Kreivys.<br>T.Bauro nuotr.
D.Kreivys.<br>T.Bauro nuotr.
J.Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
J.Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 4, 2019, 2:23 PM

Ministerija nurodė, kad taip siekiama glaudesnio bendradarbiavimo ir didesnio bendrovės įsiklausymo į visuomenės poreikius bei valstybės interesus vykdant bendrovės pertvarkas.

„Ministro Narkevičiaus išsakyta argumentacija atleisti Lietuvos pašto valdybą yra nesuvokiama. Nėra jokių racionalių priežasčių radikaliai keisti Lietuvos pašto vadovybę.

Šios valstybės valdomos įmonės veikla pastaraisiais metais rodė tik palankias tendencijas: tiek paslaugų kokybės, tiek finansinių ataskaitų atžvilgiu. Tad ministro argumentacija yra niekinė. Akivaizdu, kad po šiuo sprendimu slypi tiesioginiai ministro ar jo aplinkos interesai“, – sprendimą kritikavo Seimo narys Dainius Kreivys.

Kaip rašoma jo pranešime spaudai, praėjusią savaitę Jaroslavas Narkevičius naujienų agentūrai BNS teigė, kad jau apsispręsta dėl būsimų Lietuvos pašto valdybos narių, tačiau teigė negalintis jų įvardyti.

D.Kreivys tvirtino, kad ministro sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą primena kadaise vyravusias tamsias valstybės valdomų įmonių praktikas. „Sprendimas akimirksniu patraukti visą veikiančią įmonės valdybą primena „bebriškus“ veikimo metodus. Kas toliau? Ar grįšim prie senų praktikų, kai valstybės valdomos įmonės buvo politikų lesyklėlės, remdavo partijas, ministrus ar Seimo narius? Šis ministro sprendimas yra gėdingas ir neturintis nieko bendro su gerąja valstybės valdomų įmonių praktika“, – teigė D.Kreivys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.